De bouwwerken voor Valkyria in Liseberg gaan bijna de hoogte in

In het Zweedse pretpark Liseberg zijn de werken voor de nieuwste Dive Coaster van Europa volop aan de gang. Het zal nu niet lang meer duren voor de eerste trackdelen geplaatst zullen worden. Deze achtbaan zal geopend worden in 2018 en vervangt de inmiddels verwijderde achtbaan Kanonen.

 

 

In 2018 opent Liseberg een nieuwe Dive Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). De nieuwe Dive coaster zal de naam Valkyria dragen. Het thema en de naam van de attractie is gebaseerd op een ‘Valkyrie’, een gevleugeld wezen uit de Scandinavische mythologie. Dit mythische wezen bracht gevallen strijders op aarde naar het hiernamaals. In oktober gingen de eerste grondwerken van start, waarbij onder andere de tunnel gegraven werd waarin de first drop zal doorlopen worden. Ondertussen zijn ook de eerste trackdelen aangekomen en is er heel wat beton gestort. Ook de werken aan het stationsgebouw gaan volop verder.

 

Valkyria wordt zo’n 700 meter lang en zal een maximale snelheid van 105 km/u behalen. De achtbaan wordt 47 meter hoog. Valkyria krijgt ook 3 inversies, een Immelmann, een Zero-G Roll en een Heartline Roll. Hiermee zou de achtbaan zowel de hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa worden. Bovendien zal deze baan ook nog eens de meeste inversies op een Dive Coaster hebben in Europa.

 

Meer updates over het project vindt u hier.

 

 

Foto’s en video’s: Liseberg