BREAKING: Spectaculaire achtbaan voor Walibi Rhône-Alpes in 2019

Er is heuglijk nieuws naar buiten gekomen voor Walibi Rhône-Alpes. Het Franse pretpark gaat in 2019 een nieuwe spectaculaire achtbaan openen. De achtbaan zal verschillende keren overkop gaan en zal zowel een lift hill als een lancering bevatten. Vorig jaar pakte het pretpark nog uit met de houten achtbaan Timber, dit jaar werd de zone rond de houten achtbaan verder uitgebreid en voor volgend jaar staan er eveneens verschillende nieuwe attracties op het programma.

 

Het Franse zusterpark van Walibi Belgium en Walibi Holland zal tegen 2019 een goednieuwe achtbaan bouwen. Het nieuws werd bekendgemaakt door het moederbedrijf Compagnies Des Alpes. De deal werd gesloten op de internationale pretparkbeurs IAAPA Attractions Expo 2017 in Orlando.

De achtbaanrit zal een verticale lift hill en een steile drop bevatten. Er zullen ook speciale elementen aanwezig zijn zoals een top hat, een Dive Drop en een Zero-G Roll. Naast de lift hill komt er ook nog een lancering. Bovendien zal de achtbaan ook een mysterieus element bevatten. Het pretpark wil nog niet bekendmaken wat het zal worden. Op het parcours komt ook nog een switch track element waarbij de track met trein verplaatst zal worden.

De achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides en wordt van het type Infinity Coaster. Dit type kennen we van achtbanen als de Smiler in Alton Towers, Karacho in Tripsdrill en Kärnan in Hansa-Park. Bij ons bouwde de fabrikant dan weer achtbanen zoals: Anubis in Plopsaland De Panne, Gold Rush in Attractiepark Slagharen, Typhoon in Bobbejaanland en Falcon in Duinrell.

Het is niet de eerste keer dat Compagnies Des Alpes samenwerkt met Gerstlauer. Onlangs mochten verschillende pretparken van de groep een achtbaan van deze fabrikant aankondigen. Zo opende Parc Astérix dit jaar de familie achtbaan Pégase Express en kondigde Walibi Belgium en Jardin d’Acclimatation aan dat ze volgend jaar een Bobsled Coaster van deze fabrikant zullen openen.

 

 

Bron: rcdb