BREAKING: Grootste Mega Coaster van Europa gaat de hoogte in!

Op 15 oktober gingen de bouwwerken voor de grootste Mega Coaster van Europa van start in het Poolse pretpark Energylandia. Ondertussen is een nieuwe mijlpaal bereikt in het bouwproces want nu zijn ook de eerste trackdelen geïnstalleerd! De rollercoaster heeft de naam Hyperion gekregen en moet opengaan in 2018. Het wordt zowel de snelste als hoogste Mega Coaster van Europa.

 

 

Bouwwerken gaan de hoogte in:

In oktober gingen de eerste bouwwerkzaamheden voor de achtbaan van start. Er werd begonnen met graafwerken en het gieten van beton om de ondergrond te verharden. In november werden er grote stukken gewapend beton geplaatst en op 13 december kwamen de eerste trackdelen aan op de parking van het pretpark.

Op kerstavond werd er een nieuwe mijlpaal bereikt toen de eerste track geïnstalleerd werd, waardoor de bouwwerken voor het eerst de hoogte ingingen. Deze trackdelen hebben een zwarte kleur gekregen. Hyperion zal op de parking van het pretpark geplaatst worden en komt te liggen tussen de hoofdingang en het einde van de parking.

 

 

De grootste Mega Coaster in Europa:

De achtbaan zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides en is speciaal op maat gemaakt voor Energylandia. De rollercoaster zal maar liefst 77 meter hoog worden en zal een drop krijgen van 80 meter. De first drop zal een hellingsgraad van 84 graden kennen en eindigt in een tunnel die 3 meter onder de grond ligt. Terwijl de trein door deze tunnel raast, zal er een snelheid bereikt worden van 142 km/u! Hierdoor wordt het de 6de snelste en 6de hoogste achtbaan in de wereld met een klassieke kettinglift. Hyperion wordt de grootste Mega Coaster van Europa in zowel de snelheid als de hoogte. De Mega Coaster zal een lengte krijgen van 1.450 meter en heel wat speciale elementen bevatten.

 

Na de spectaculaire first drop die eindigt in een tunnel, volgt een ‘Ejector Airtime Hill’ en een ‘Twist and Dive’-element waarbij de bezoekers tegen hoge snelheid richting de grond rijden. Na dit element volgt een ‘High-speed Overbanked Hill’, een ‘Offset Speed Bump’, een ‘Flooter Airtime Hill’ en een ‘Panoramic Wave Turn’. De rit vervolgt met een ‘Speed bump’ en ‘Stengel Dive’, om vervolgens met een overbanked turn in ‘Double S-Curves’ terecht te komen. Tot slot eindigt de rit met een ’S-Hump With Airtime’ en een ‘Ejector Airtime Hill’ met watereffecten. Wil je weten wat Intamin hier allemaal mee bedoelt, dan kan je best onderstaande video bekijken, die zowel een offride als een onride video van de achtbaan laat zien.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: SkyScraperCity (PabloA), Energylandia