Bouwwerken uitbreiding Aqualibi volop aan de gang

Sinds 4 september 2017 zijn in Walibi Belgium bouwwerken van start gegaan in het kader van de grote vernieuwingen die er zitten aan te komen. Eerst aan de beurt is Aqualibi. Momenteel zijn daar de werken al goed opgeschoten en staat er al een hele nieuwe constructie overeind.

 

Onlangs kondigde Walibi Belgium een groot investeringsplan aan. De werken voor de eerste fase van dit plan gingen van start op 4 september en moeten voor een heuse metamorfose van Aqualibi zorgen. Momenteel staan er al verschillende muren van het nieuwe gebouw overeind. Dit gebouw zal aangrenzend gebouwd worden met het bestaande gebouw.

Het waterpark zal een Caraïbische look krijgen met fel gekleurde gevels, exotische cocktails en bruisende salsa vibes. Ook aan de kinderen werd er gedacht. Kinderen die nog geen ervaring hebben met zwemmen zullen een volledige nieuwe kinderzone krijgen. Deze zal een oppervlakte krijgen van 700 m2. In de kinderzone komen klaterende fonteinen, watervallen en enkele op maat gemaakte glijbanen.

Tijdens de kerstvakantie zal het waterpark nog geopend zijn, maar daarna sluit het zwembad tijdelijk haar deuren om de werken te kunnen afronden. Tegen de paasvakantie van 2018 zal Aqualibi heropend worden.

Naast de uitbreidingen van het waterpark worden er ook heel wat zones opgeknapt. Tijdens de komende jaren zal Walibi in een compleet nieuw jasje gestopt worden. Het park zal voorzien worden van heel wat nieuwe thematisering.

In 2018 komt er een nieuwe achtbaan te staan in het park. Dit wordt een familie achtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer.

De bouwwerken in Walibi Belgium kan je hier volgen.

 

Foto’s: Looopings