Bouw nieuwe achtbaan vergevorderd bij Le Pal

Het Franse park Le Pal pakt volgend jaar uit met een gelanceerde achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan zal de naam Yukon Quad dragen en krijgt dan ook als uiterlijk een ritje op een Quad. De werkzaamheden lijken voorspoedig te verlopen, een groot deel van de baan staat inmiddels recht.

 

Pret- en dierenpark Le Pal, gelegen in Frankrijk, trakteert haar bezoekers volgend jaar op een nieuwe achtbaan die gebouwd wordt door Intamin Amusement Rides. Op aankondigingsborden in het park zien we een gelanceerde quadachtbaan, die de naam Yukon Quad zal dragen. De thematisering zal verwijzen naar Noord-Canada, waar ook de naam vandaan komt. Yukon verwijst naar een streek in Canada waar in 1896 goud gevonden werd. Massaal trokken goudzoekers uit Canada en Amerika er naartoe.

Pretparksite CoastersWorld kreeg onlangs de kans een kijkje te nemen op de bouwwerf van deze achtbaan.

 

Eenzelfde achtbaan vinden we terug in het Deense pretpark Djurs Sommerland. De nieuwe achtbaan zal een lengte krijgen van 1.000 meter en zal een topsnelheid bereiken van 85 km/u. Tijdens de rit wordt het treintje tweemaal gelanceerd door middel van een bandenlancering.

 

 

Meer updates van de bouwwerken kan u hier vinden.

 

Bron: Le Pal

Foto’s: Coastersworld