Winkelketen Carrefour bestelt 5 achtbanen bij het Nederlandse Vekoma

Het gaat goed met de Nederlandse attractiebouwer Vekoma. Het bedrijf, gelegen in het Limburgse Vlodrop, heeft zojuist 5 nieuwe orders binnengekregen voor 5 pretparken die uitgebaat worden door de Franse winkelketen Carrefour.

 

De internationale supermarktketen Carrefour is een hele nieuwe weg ingeslagen in Indonesië. De voedingsketen heeft de afgelopen jaren maar liefst 16 pretparken geopend in het land, daarnaast zijn er nog 7 andere in aanbouw. Het succes voor al deze nieuwe pretparken beperkt zich niet alleen tot in Indonesië, ook het Nederlandse bedrijf Vekoma profiteert van deze succesformule.

Bij de bouw van de 23 pretparken werd er 19 keer beroep gedaan op Vekoma. Voor dit jaar mocht de Nederlandse fabrikant 11 achtbanen bouwen. Maar ook voor 2018 zijn er al 5 nieuwe orders binnengekomen. Het gaat om 5 Junior Coasters die de fabrikant zal mogen bouwen in het Aziatische land. Ook de andere achtbanen zijn allemaal van dit model, meestal de 247 meter variant maar in sommige van deze indoor pretparken staat er ook een ander formaat. De meeste achtbanen zijn dus indoor gebouwd maar een stukje van de track komt ook soms buiten het gebouw op grote hoogte boven de grond.

 

Naast de 19 achtbanen van Vekoma werd er ook al 3 keer beroep gedaan op de Duitse fabrikant Zierer. Het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group mocht 1 achtbaan bouwen en de spectaculairste achtbaan van de keten werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. Premier Rides bouwde een gelanceerde achtbaan van 50 meter hoog die een topsnelheid van 100 km/u behaald in amper 2 seconden. De achtbaan heeft ook 1 inversie en is 275 meter lang.

 

 

 

 

Bron: rcdb