Werkzaamheden voor nieuwe achtbaan Freizeitpark Plohn gingen van start

Bij Freizeitpark Plohn gingen onlangs de eerste werkzaamheden voor de nieuwe achtbaan Dynamite van start. Er werden op de locatie al bomen verwijderd, maar vooral de afbraak van de oude achtbaan Silver Mine houdt de fans bezig. Deze moet namelijk wijken voor de nieuwe aanwinst.

 

Het seizoen werd nog maar net afgesloten bij Freitzeitpark Plohn, maar het park gaat niet rusten. In het park gingen de eerste werkzaamheden van start op de plek waar in 2019 de nieuwe achtbaan Big Dipper zal openen. Hiervoor werden al heel wat bomen gerooid en is men begonnen met de afbraak van de oude Zierer achtbaan Silver Mine.

 

Big Dipper

Met Dynamite wil Freizeitpark Plohn een achtbaan openen die de jongeren moet aanspreken. Deze Big Dipper zal bij opening – met 44 meter – de hoogste achtbaan van Oost-Duitsland worden. Er zal tijdens de rit een snelheid bereikt worden van 100 km/u.

Het is voor Mack Rides de tweede maal dat ze een Big Dipper bouwen. De première voor dit model opende in 2016 in het Nederlandse pretpark Walibi Holland met Lost Gravity. Die achtbaan heeft een hoogte van 32 meter en bereikt een snelheid van 87 km/u. In onderstaande video kan u de achtbaan ontdekken.

 

 

Silver Mine

Maar wat nu met de oude achtbaan Silver Mine die het park gaat verlaten? Dat is een vraag die vele fans stelden op de Facebookpagina van het park. Op deze vraag kwam een geruststellend antwoord vanuit het park. Silver Mine zal niet verloren gaan of op de schroothoop terechtkomen. Silver Mine zal elders een nieuw leven krijgen. Waar dat zal zijn is voorlopig nog afwachten.

Freizeitpark Plohn opende in 2000 haar allereerste achtbaan met Silver Mine, een achtbaan gebouwd door Zierer, van het model Flitzer. Deze achtbaan was op dat ogenblik al heel wat jaren oud. Voorheen stond deze nog in het Amerikaanse park Adventure Land als Der Flitzer. De achtbaan stond van 1974 tot 1990 in dit park. Nadien verhuisde ze naar het Nederlandse park Avonturenpark Hellendoorn, waar ze door het leven ging als Rioolrat van 1991 tot 1995. Toen men in Hellendoorn de nieuwe Rioolrat bouwde, verhuisde de achtbaan naar Spielerei Rheda-Wiedenbrück, waar ze in werking was van 1996 tot 1999. Uiteindelijk kwam ze dan naar Freizeitpark Plohn, waar ze sinds 2000 gekend is als Silver Mine.

 

 

Bron en foto’s: Freizeitpark Plohn