Werkzaamheden nieuwe achtbaan Knott’s Berry Farm gingen van start

De werkzaamheden voor de nieuwe achtbaan ‘Hangtime’, die volgend jaar geopend wordt in Knott’s Berry Farm, gingen van start. Deze achtbaan wordt gebouwd door Gerstlauer, welke de eerste onderdelen al leverde in het park.

 

Knott’s Berry Farm gaat de achtbaan HangTime openen. Het wordt een Infinity Coaster van de Duitse bouwer Gerstlauer, al noemt het park ze zelf graag een Dive Coaster. HangTime zal 45 meter hoog worden en in het Boardwalk gebied van het park komen.

De eerste werkzaamheden gingen ondertussen van start en momenteel is men druk bezig met de graafwerken en het plaatsen van de eerste funderingen.

 

 

Ook de eerste trackdelen arriveerden al in het park.

 

De gasten zullen een verticale lifthill opgaan, om daarna op de drop even stil te hangen, dit stukje heeft een hellingsgraad van 90°, de drop zelf gaat verder aan 96° graden. Het treintje zal door 660 meter track razen en doorheen vijf inversies. De spectaculairste inversies wordt een Negatieve-G Stall Loop, waarbij je de HangTime krijgt, waaraan de achtbaan haar naam te danken heft.

 

Een niet officiële POV

 

 

In de structuur van de achtbaan wordt een speciale lichtshow verwerkt, die de Boardwalk zal doen stralen als nooit tevoren. De verlichting zal tijdens de rit zo ingesteld zijn, dat de track waarover het treintje rijdt oplicht en het treintje blijft volgen.

 

Bron: Knott’s Berry Farm