Werelds grootste animatronic bij achtbaan in Carthageland Tunesie

De grootste animatronic ter wereld kan je vinden in Carthageland in Hammamet Tunesie. Dit kleine parkje bouwde dit jaar hun 1ste coaster. Een draaiende achtbaan van Eos Rides.

 

Deze achtbaan die The Giant Ape Adventure zal gaan heten staat op één van de gebouwen in het park. Op dat dak staat ook de animatronic. The King of Kongs is 13 m hoog en weegt zo’n 25.000 kg. De naam doet het al vermoeden, het gaat hier om een soort van king kong. Wanneer de achtbaan open gaat is nog niet gekend.

De achtbaan draait rond deze gigantische aap. Wanneer het karretje er passeert zullen er vlammen door de lucht schieten. Ook diverse geluids- en licht effecten zullen aanwezig zijn.  De geluiden en lichten zullen een politiewagen simuleren die ter plaatse komt net zoals in de film.

 

Maar daar blijft het niet bij. De aap zal ook kunnen rechtstaan en met zijn armen kunnen zwaaien. Ook zijn gebrul zal je kunnen horen door een geluidsinstallatie van 7200 Watt. Naast een achtbaan vind je in het park ook een dark-ride shooter terug, een log flume en een overdekte rapid river.

 

 

 

Bron: Blooloop

Foto: EOS