Wereldprimeur: Eerste achtbaan met VR op de Duitse kermissen

De Duitse kermisexploitant Max Eberhard gaat binnenkort met een wereldprimeur uitpakken. De foorkramer zal Virtual Reality brillen voorzien op zijn Wilde Maus XXL, iets wat nog nooit eerder gedaan werd op een kermisachtbaan.

 

De Wilde Maus werd in 1995 gebouwd door Duitse fabrikant Mack Rides voor de Duitse exploitant Max Eberhard. In 2012 werd de rollercoaster uitgebreid en omgedoopt tot de Wilde Maus XXL. De achtbaan werd hoger gemaakt en er werden twee grote drops aan het parcours toegevoegd.

Destijds was het de aller eerste Wilde Muis achtbaan die werd uitgebreid met extra drops waardoor de exploitant een wereldprimeur te pakken had. Nu wordt de ervaring opnieuw aangepast en zal Eberhard opnieuw uitpakken met een wereldprimeur. De achtbaan zal immers voorzien worden van Virtual Reality brillen, nog nooit eerder gezien op de kermissen.

Deze nieuwigheid werd onthuld op de Euro Attraction Show (EAS) die dit jaar in Berlijn plaatsvond. Mack Rides presenteerde daar de Virtual Reality beleving voor de kermisachtbaan. Onze collega’s van Ride Review hadden de kans om Max Eberhard te interviewen en de nieuwigheid uit te testen.

 

Video: Ride Review