Verschillende inversies in opbouw bij Twisted Timbers in Kings Dominion

Er zijn nieuwe bouwfoto’s opgedoken van de bouwwerken voor Twisted Timbers in het Amerikaanse pretpark Kings Dominion. De foto’s geven een goed beeld op de huidige stand van zaken bij de werken. Al heel wat verschillende inversies zijn in opbouw.

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction startte in februari met de eerste bouwwerken voor deze nieuwe achtbaan. Zij zijn momenteel bezig met de oude houten achtbaan Hurler om te bouwen tot een hybride moderne achtbaan Twisted Timbers.

De bouwwerken starten met de oude track af te breken. Vervolgens werd eerst de lift hill onderhanden genomen. Na de lift hill volgt een Barrel-Roll Drop die nu bijna ook volledig compleet is. Bij de onderstaande foto’s kan je het verschil zien tussen de lift hill deze zomer en hoe de lift hill er nu uitziet.

 

Twisted Timbers zal 20 airtime momenten bevatten. Op de onderstaande foto’s zien we verschillende van deze airtime heuvels in aanbouw. De lift hill werd ongeveer 8 meter hoger gemaakt tot 33 meter, waardoor de trein nu met een hogere snelheid over deze heuveltjes zal heengaan. Naast de vele airtime momenten zal de achtbaan ook 3 inversies krijgen. Zoals de naam al doet vermoeden is er ook heel wat extra bochtenwerk aan het parcours toegevoegd.

Aan de inversies wordt nu ook druk gewerkt. De werken werden begonnen aan de eindremmen bij het station. Van daar gingen ze verder in omgekeerde richting tot aan de Barrel-Roll Drop. Nu is ongeveer 40% van de track geplaatst.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

 

 

Foto’s: Kings Dominion