Unieke waterglijbaan met windturbine voor AquaMagis

Het Duitse waterpark AquaMagis te Plettenberg is een park dat op regelmatige basis blijft vernieuwen. Stilstaan staat alvast niet in hun woordenboek. Voor volgend jaar staan alweer drie nieuwe glijbanen op de planning, waaronder een wereldprimeur.

 

Bij AquaMagis zijn ze niet vies om primeurs te openen. Zo opende het park in het verleden al een glijbaan met looping en eentje waarbij men rechtop staat. Voor volgend jaar staan er drie nieuwe glijbanen op de planning.

 

Racer Glijbaan

De eerste glijbaan wordt een racer glijbaan. Deze glijbaan zal eentje worden met drie banen van 106 meter lang. De baan heeft een bijbehorend geluidssysteem, startlichten en tijdmonitoren in het start- en landingsgebied van de “Racer Slide”, zoals bij Formule 1-race. Hiervoor zal afscheid genomen worden van de bandenglijbaan Riesen-Reifen-Rutsche.

 

Nieuwe Black Hole

De tweede nieuwigheid wordt een high tech glijbaan, deze zal een vrijeval bevatten en heel wat optische illusies. Om deze glijbaan te bouwen zal de oude Black Hole glijbaan gesloten worden. De nieuwe “Black Hole” is bijna 120 meter lang en is uitgerust met moderne led-technologie. In het begin kunt u kiezen uit drie verschillende onderwerpen.  Onderweg zorgen nepelementen voor verwarring.

 

Wereldprimeur

De glijbaan die het spectaculairst moet worden is eentje waarbij men in een rubberen band gelanceerd wordt door een grote windturbine. Wie een ritje wil maken neemt plaats in een band, die tot beweging wordt gebracht doordat een grote windturbine gaat draaien. Deze zou een snelheid moeten garanderen tot 100 km/h.

 

 

Op het bedrijfsterrein van de Zwitserse bouwer Klarer, werd ondertussen een testmodel opgesteld, dat de nodige test ondergaat.

 

 

Het park investeert hiermee maar liefst 1.5 miljoen euro. Met deze investering hoopt men op een groei in de bezoekersaantallen. Verder wil men een betere service aanbieden en wil men werken aan de sanitaire voorzieningen.

 

Bron en foto’s:  AquaMagis, Klarer, Come-On