Unieke achtbaan Mission Ferrari uitgesteld naar 2018

De opening van de wereldunieke achtbaan Mission Ferrari is nogmaals uitgesteld. Het prototype zal in 2018 openen in Ferrari World Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Het goede nieuws is dat er na maandenlange stilstand terug opnieuw hard gewerkt wordt aan de achtbaan!

 

Mission Ferrari wordt het prototype van de SFX coaster, een vernieuwd concept van Dynamix Attractions dat een achtbaan combineert met een darkride. Daarbij krijgt de attractie heel wat speciale elementen zoals een verticale track drop en een tilt-gedeelte. Daarnaast zal de baan ook verschillende lanceringen en inversies bevatten.

 

3 nieuwe achtbanen op 3 jaar tijd:

Ferrari World Abu Dhabi kondigde begin 2015 aan dat het maar liefst 7 nieuwe attracties zou openen. Drie daarvan werden achtbanen. Een unieke, gelanceerde achtbaan van Intamin Amusement Rides die in 2016 moest openen, een achtbaan met een 52 meter hoge Non Inverting Loop. Deze zou ook in 2016 openen en kreeg de nam Flying Aces. Als laatste werd Mission Ferrari aangekondigd, de eerste SFX coaster ter wereld. Oorspronkelijk werd deze aangekondigd voor 2015.

Uiteindelijk opende enkel Flying Aces op tijd, Tubro Track opende dit jaar met een jaar vertraging en Mission Ferrari werd zo vaak uitgesteld, dat veel fans het al Mission Impossible begonnen te noemen. Nadat er ook maandenlang niet meer aan gewerkt werd, begonnen velen fans de hoop op te geven. Nu is er opnieuw goed nieuws uit het Midden Oosten, er zit opnieuw beweging in de bouwwerken van de achtbaan!

Op foto’s, die door de Nederlandse rollercoasterfan Simon De Bruijn eerder deze week werden genomen, kunnen we zien dat de laswerken aan de binnenkant van de attractie volop aan de gang zijn. Ook de muren die bij het begin van de werken waren gebouwd, zijn nu voorzien van twee grote gaten waar de track naar binnen kan. Er zijn plastic flappen voorzien bij de in- en uitgang. Het project zit nu op schema om in 2018 te kunnen openen.

 

Eerste SFX coaster ter wereld:

Mission Ferrari wordt ongetwijfeld een zeer spectaculaire achtbaan en het prototype van de SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamix Attractions en combineert een achtbaan met een darkride. Daarbij kan de attractie overweg met heel wat speciale elementen zoals een verticale trackdrop, tilt stuk, gyro table en een zijwaartse slide. In onderstaand introductie filmpje krijg je een beeld van wat de mogelijkheden van een SFX coaster zijn.

 

De SFX coaster in Ferrari World zal 2 van deze speciale elementen bevatten. Zowel de track drop als het tilt-element zullen verwerkt worden in de achtbaan. Daarbovenop komen er nog eens 5 LSM Launches tot maximaal 72 km/u. De achtbaan zal zowel een gedeelte in het licht als in het donker hebben. Er zullen twee 3D-schermen geplaatst worden en de achtbaan zal waarschijnlijk twee keer overkop gaan. De totale lengte van Mission Ferrari wordt 541,8 meter.

Dynamic Attractions heeft in het verleden al twee andere achtbanen gebouwd. Beide voor Disney, de “Big Thunder Mountain Railroad” en de “Space Mountain” in Disneyland Anaheim.

 

Het project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Simon De Bruijn