Treintje onthult voor RMC- achtbaan van Six Flags Over Georgia

In het Amerikaanse park Six Flags Over Georgia is men momenteel bezig met de ombouw van de houten achtbaan Georgia Cyclone. Deze houten achtbaan wordt omgebouwd tot de spectaculaire hybride achtbaan Twisted cyclone. Het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction staat in voor deze ombouw.

 

Six Flags over Georgia sloot eind juli 2017 de houten achtbaan Georgia Cyclone. Deze achtbaan opende voor het eerst in 1990 en reed 8,7 miljoen ritjes in haar 27-jarige bestaan. Georgia Cyclone was een houten achtbaan van 900 meter lang en is 29 meter hoog. Er werd een snelheid behaald van 80 km/h. De baan was een gespiegelde kopie van de houten Cyclone-achtbaan in Coney Island, maar dan net iets hoger. Ze werd gebouwd door Dinn Corporation.

Volgend jaar zal de omgebouwde achtbaan heropenen als de hybride achtbaan Twisted Cyclone. De achtbaan zal drie inversies krijgen, 10 airtime-momenten, een first drop van 75° en een Gravity Roll van 360°.

 

 

De werkzaamheden zijn volop aan de gang. De volledig track werd ondertussen verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe stalen track.

 

Op de IAAPA Expo werden de treintjes van deze achtbaan onthuld. Het design van het treintje werd geïnspireerd op een Cabrio sportwagen uit de jaren 1960.

 

 

Meer updates van deze baan kan u hier vinden.

 

 

Bron: Rocky Mountain Construction

Foto’s: Coasterforce, Six Flags