Sfeerverslag: Toverland Fandag – 05/11/2017

Enkele weken geleden kwam er bericht dat de Toverland-fandag dit jaar op 5 november ’17 doorging. Snel even wat regelen op het werk en m’n plaatsje werd gereserveerd! Onmiddellijk werd bevestigd dat ook Bob, Mathieu, Dries en Bert hier ook voor klaarstonden. En zo was dit tripje ook alweer vastgelegd…

 

Na een korte nacht kwam Dries mij oppikken om 5u30 en gingen we verder op weg richting toverland en de andere 2 die met ons meegingen. Eenmaal Bert & Bob hun plaatsje in de wagen hadden ingenomen werd de reis verdergezet. We kwamen een uur eerder aan dan nodig was en stopten dan nog maar voor een lekker ontbijt. De innerlijke mens moet toch ook gesterkt worden voor zo’n drukke dag!

Even later kwamen we aan op de parking van Toverland waar we zowel afgesproken hadden met de familie van Mathieu en waar ook Sven, organisator van dit event met zijn site ToverlandFansite, ons opwachtte. We kregen allemaal een badge op naam, welke ook de planning voor de dag bevatte. We verzamelden samen voor Troy, waar een groepsfoto werd genomen. We verplaatsten ons als groep naar de 2de hal en kwamen samen in de zaal Mystique. Hier werd voor ons een extra tipje van de sluier voor volgend jaar gelicht en we moeten toegeven, er staat toverland een prachtig jaar te wachten!

 

Na deze presentatie werd het tijd om de innerlijke mens te sterken. Een buffet wachtte ons op en we aten ons buikje lekker vol! Zeer goed georganiseerd door Toverland! Iedere keer als iets op raakte werd het zo snel als maar kon bijgevuld en ik denk dan ook dat er niemand klagen kon over het aanbod! Na het eten stond er een volgend puntje op de planning. We verzamelden dan ook bij Tessa en gingen samen het nieuwe gebied binnen. Dit was natuurlijk nog een werf, dus dit was dan ook een eerste mogelijkheid om dit gebied eens van dichterbij te bekijken. We kregen te zien waar het station van de bootvaart terecht zal komen en ook het restaurant begint al mooi vorm te krijgen. Maar wat we allemaal toch het meest benieuwd naar waren is natuurlijk waar de wing coaster “Fénix” zal komen te liggen. Dit word toch best een groot gebied! Na de werf voor het nieuwe gebied, wachtte ons nog een werf. Deze voor de nieuwe ingang! Hier werd duidelijk dat Toverland de bezoekersstroom toch heel wat beter zal kunnen verwerken! Het wordt beduidend groter dan de huidige ingang met heel wat meer faciliteiten waarvoor je zelfs het park niet eens in hoeft! Een grote vooruitgang!

 

Hierna mochten we het park in en kregen we nog een toffe quiz mee! Deze gaf iedereen de kans om unieke prijzen te winnen op het einde van de dag. Dus terwijl we genoten van al wat het park ons te bieden, had bleven we op de uitkijk voor de antwoorden! We maakten ritjes op Dwervelwind, Boosterbike, Djengu River… Al wat we tegenkwamen moest er zowaar aan geloven! Zelfs de paardenmolen en zoals de traditie voorschrijft, de paarden van Ithaca! Terwijl er anderen in Djengu River zaten, gingen Bob en Isabel Dwervels tellen. Het is toch eens leuk om te zien hoe goed Toverland ze verstopt heeft door gans de magische vallei! Na al het moois van de dag merkten we rond 17u dat Dwervelwind lege treintjes begon door te sturen. Maar wacht! Was dat een vol treintje er direct na? De 2de trein werd er al opgezet en we haastten ons dan ook die richting uit! We begonnen dan maar wat vroeger aan onze beloofde ERT en deden een 10tal ritjes zonder dat we ook maar hoefden uit te stappen! Toen de effectieve ERT-tijd aanbrak, gaven we dan ook maar wat graag onze zitjes af aan de anderen van de fandag en begaven we ons richting het indoorgebied om even uit te rusten. Maar dat was buiten een nog open wachtrij van Boosterbike gerekend! Hier kregen we van de operators niet 1, niet 2 maar 5 extra ritjes! Dit is nog maar eens het voorbeeld van hoe goed Toverland’s operatoren omgaan met de bezoekers. Een voorbeeld voor vele andere parken!

 

Toen de ERT van Troy aanbrak, waren de weergoden ons kwaadgezind spijtig genoeg. Het begon te gieten. En na een lange dag kozen velen van ons ervoor om toch even nog uit te rusten. Dries wilde de kans niet laten liggen en ging met veel plezier mee met de rest! Na deze 2de ERT was het tijd voor de prijsuitreiking. In onze groep had zowaar iedereen het juiste antwoord, maar er was maar 1 persoon van ons die met de schiftingsvraag dichtbij het juiste antwoord kwam! TPF’er Bert mocht een prijs gaan uitkiezen en hem zien ze volgend jaar zeker terug in Toverland! Hiermee kwam een einde aan een prachtige dag. Het was een lange dag en na een rustige terugrit kwam iedereen moe maar voldaan thuis.

 

Bedankt Toverland en ToverlandFansite voor deze fantastische dag!

 

Sfeerverslag: Dimitri Delanghe

Foto’s: Bob Van Dyck