Schloss Dankern gaat verder met nieuwe achtbaan te thematiseren

Het Duitse pretpark en vrijetijdscentrum Schloss Dankern, dat gelegen is vlakbij de Nederlandse grens, gaat volgend jaar uitpakken met een nieuwe achtbaan. Momenteel zijn de thematiseringswerken aan de gang. Als alles goed gaat opent de achtbaan bij de start van het nieuwe pretpark seizoen.

 

Ferienzentrum Schloss Dankern gaat in 2018 een nieuwe achtbaan openen. Deze achtbaan zal helemaal in het teken komen te staan van de middeleeuwen. De naam voor de attractie wordt: “Eine Reise durch das Mittelalter” wat zoveel betekend als “Een reis door de middeleeuwen”. Het belangrijkste thematiseringselement wordt een middeleeuws kasteel waar de achtbaan in, over, rond en door zal lopen.

De grootste werken rond deze achtbaan werden al in het begin van het jaar voltooid. Nu is het park vooral bezig met de thematisering. Eerst was het de bedoeling dat de achtbaan zou openen in de loop van 2017, maar door het hoge thematiseringsgehalte werd de opening uitgesteld naar 2018.

 

De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf ABC Rides. “Eine Reise durch das Mittelalter” zal een hoogte krijgen van 14 meter en een snelheid van 50 km/u. Daarnaast wordt de achtbaan 350 meter lang. De achtbaantrein zal bestaan uit twee bakjes waar telkens 2 volwassenen of 3 kinderen per bakje kunnen plaats nemen.

Een achtbaan van hetzelfde type vinden we terug in BillyBird Park Hemelrijk in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Deze achtbaan heeft de naam Familieachtbaan en is 14 meter hoog. Een video van de achtbaan kan je hieronder bekijken. Het Duitse pretpark Karls Erlebnis Dorf heeft ondertussen aangekondigd ook een gelijkaardige achtbaan te gaan openen in 2018.

 

“Eine Reise durch das Mittelalter” wordt de grootste ontwikkeling in de recente geschiedenis van het vrijetijdscentrum. Het totale kostenplaatje zal ongeveer 4 miljoen euro bedragen. Kinderen vanaf 1,10 meter zullen in de achtbaan een ritje kunnen maken, mits begeleiding van een volwassene. De 14 meter hoge achtbaan zal gebouwd worden in het kasteel dat 17 meter hoog is.

 

 

Bron: Ferienzentrum Schloss Dankern