Plopsa stelt online allergenenlijst ter beschikking van alle gerechten in Plopsa-parken

Plopsa en Check Je Voeding slaan de handen in elkaar om bezoekers beter te informeren over de samenstelling en mogelijke allergenen van de gerechten in de parkrestaurants.

 

Sinds kort kunnen de bezoekers van de Belgische Plopsa-parken online voor elk restaurant een lijst met mogelijke allergenen per gerecht raadplegen. Deze lijsten zijn zowel in het Nederlands als in het Frans beschikbaar. Om dit te verwezenlijken werkt Plopsa samen met Check Je Voeding, een online platform dat het mogelijk maakt om de samenstelling van niet-voorverpakte levensmiddelen te raadplegen. “Enkele jaren geleden stelden mijn vrouw en ik enkele allergieën bij onze dochter vast, waardoor het voor ons moeilijk werd om de gepaste voedingsmiddelen te vinden. Op die manier is het idee achter Check Je Voeding ontstaan.”, aldus Tim Biesmans, bedenker van het platform.

Naast de fysieke mappen, die al een tijdje in alle parkrestaurants te vinden zijn, kan de allergenenlijst nu dus ook op de websites en binnenkort op de app van Plopsaland De Panne geconsulteerd worden. “Nu deze informatie vooraf online te raadplegen is verliezen mensen geen tijd tijdens hun bezoek en kunnen ze in alle comfort reeds vooraf een keuze maken.”, licht Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof toe.