Pixar Pier: nieuwe naam voor achtbaan en nieuwe attractie voor Disney’s California Adventure

Het Disney California Adventure Park heropent volgend jaar het themagebied Paradise Pier als Pixar Pier. In deze zone zullen de figuurtjes uit de Pixar films een permanente plek krijgen. Het gebied zal opgedeeld worden in vier zones, met elk een eigen figuurtje of film. Deze verandering betekent ook de blikvanger: de achtbaan California Screamin’, een launch coaster van Intamin Amusement Rides.

 

In de zomer van 2018 zullen de bezoekers van Disney’s California Adventure een vernieuwde pier kunnen ontdekken. Deze krijgt de naam Pixar Pier en zal als blikvanger de achtbaan Incredicoaster hebben. Deze zal het thema krijgen van de film The Incredibles. De nieuwe zone zal feestelijk geopend worden tijdens het Pixar Fest evenement.

 

The Incredibles

De eerste van vier zones wordt eentje in het teken van The Incredibles. Een bijzonder succesvolle film, die in 2018 een vervolgfilm krijgt met The Incredibles 2. Deze zal ontstaan rond de indrukwekkende achtbaan California Screamin’. De achtbaan zal de nieuwe naam Incredicoaster krijgen. De achtbaan opende in 2001 en werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Tijdens de rit ervaar je twee LIM lanceringen en een looping. De achtbaan zal een andere look krijgen en nieuwe treintjes, verder komt er een meet en greet mogelijkheid.

 

Toy Story

De tweede zone staat in het teken van de allereerste Pixar film: Toy Story. Deze zone komt te liggen rond de al bestaande Toy Story Mania attractie. Dit gebied zal verder uitgewerkt worden met levensgroot speelgoed dat tot leven komt.

 

Inside Out

De derde zone zal gebouwd worden rond het thema van de film Inside Out, die in 2015 uitkwam. De film volgt de emoties van het meisje Riley. Deze zone zal net als de mensen meerdere emoties tonen,  plezier, angst, woede, afkeer en verdriet. In deze zone, die in het westelijke deel komt, zal een nieuwe familieattractie gebouwd worden. Welke dit wordt, zal later meegedeeld worden.

 

Mickey’s Fun Wheel

De vierde zone komt te liggen rond het iconische reuzenrad Mickey’s Fun Wheel. Het reuzenrad zal een nieuwe look krijgen, maar het iconische Mickey hoofd blijft behouden. De gondels daarentegen zullen elk een Pixar figuurtje uitbeelden. De Games Boardwalk zal ook meer in een Pixar jasje komen.

 

Paradise Park

De rest van de originele Paradise Pier blijft nagenoeg behouden. Paradise Gardens, Silly Symphony Swings, Jumpin’ Jellyfish, Goofy’s Sky School, Golden Zephyr en The Little Mermaid – Ariel’s Undersea Adventure zullen blijven bestaan, maar het gebied er rond zal de naam Paradise Park krijgen.

 

Opening

De opening van Pixar Pier zal gepaard gaan met het Pixar Fest evenement. Dit begint op 13 april 2018. Gelijktijdig gaat de nieuwe vuurwerkshow Together Forever – A Pixar Nighttime Spectacular in première. Verder zal ook de parade Paint the Night voor de eerste keer te zien zijn, deze bevat heel wat vrolijke figuurtjes uit de Pixar films.

 

Bron en foto’s: Disney