Olmense zoo slaat een nieuwe weg in

De Olmense zoo, gelegen in het Belgische dorpje Baal, stond de afgelopen weken volop in het nieuws nadat Minister Ben Weyts de vergunning van de zoo introk. Maar nu, enkele weken later, is het antwoord van het park op deze sluiting klaar. De nieuwe vergunning werd zelfs al aangevraagd.

 

Heel wat solidariteitsacties werden op poten gezet om de zoo van de ondergang te redden, maar in al die tijd zat de zoo zelf ook niet stil. Er zijn diverse aanpassingen gebeurt aan de verblijven. Zo werden er meer schuilmogelijkheden geplaatst en zullen de dieren met kleinere aantallen in een verblijf zitten. De overige dieren zullen naar andere dierentuinen overgebracht worden.

Een nieuwe inspectieronde van dierenwelzijn is reeds gebeurt en die zou positief verlopen zijn. Maar daar blijft het niet bij. Charles Verheyen de directeur van het park zet na 22 jaar een stap opzij voor zijn kinderen. Els en Wim verheyen zullen samen met Koen Van Rompaey de leiding nemen over de zoo. Koen is de voorzitter van de nieuwe vzw De Olmense Zoo. 

Nieuwigheden die het park gaat doorvoeren is het oprichten van een adviesraad. Ook het toetreden tot EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) hoort daarbij, evenals het verder ontwikkelen van kweekprogramma’s. Hopelijk leid dit alles tot een heropening van de zoo.

 

Bron: Gazet van Antwerpen RTV

Foto :  Bob van Dijck