Groen licht voor Bellewaerde Aquapark

Het Belgische park Bellewaerde kreeg groen licht van provincie West-Vlaanderen om te beginnen met de bouw van een aquapark, dat zal geopend worden in 2019. Het wordt het derde Belgische pretpark dat ook een waterpark zal uitbaten na Walibi en Plopsland De Panne.

 

Het was een druk jaar voor Bellewaerde dit jaar, het park opende een Duellerende Alpine Coaster met Dawson Duel en maakte ondertussen al plannen voor de volgende uitbreiding van het park. Het park maakte in mei namelijk bekend een waterpark te openen. Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark is een investeringsportefeuille voorzien van 17 miljoen euro. De werkzaamheden zullen anderhalf jaar in beslag nemen. Opening is voorzien in het voorjaar van 2019.

Het waterpark zal gebouwd worden, op wat men noemt, de zone voor dagrecreatie in het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Bellewaerde.Het park kreeg wel enkele belangrijke voorwaardes opgelegd van de bevoegde instanties. Allereerst moet het hemelwater, dat afkomstig is van het waterpark opgevangen en gebufferd worden. Verder dienen 63 nieuwe hoogstambomen aangeplant te worden, die de 56 bomen moeten vervangen die gekapt worden om de bouw mogelijk te maken. Verder moet gewerkt worden aan een goede bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid.

De totale oppervlakte van het project bedraagt 3000 m2. Deze zal gelegen zijn op de parking aan de Meenseweg. In Bellewaerde Aquapark zullen verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen geplaatst worden in een oase van groen. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een speelzone en peuterbad op hun maat. Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de welnesszone. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs onder andere, een grot en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

 

De werkzaamheden voor Bellewaerde Aquapark zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

 

Bronnen: Nieuwblad, Bellewaerde

Foto: Bellewaerde