Futuroscope kondigt achtbaan van 22 miljoen euro aan

Er is meer informatie naar buiten gekomen over de achtbaan die het Franse themapark Futuroscope gaat openen in 2019. Deze rollercoaster is goed voor een investering van maar liefst 22 miljoen euro en zal een bijzonder element bevatten.

 

Looping rollercoaster:

De achtbaan wordt de eerste echte rollercoaster van het Franse themapark. Deze nieuwe aantrekkingskracht staat gepland voor december van 2019 en zal niet weggelegd zijn voor angsthazen. Het zal dus meteen een achtbaan van formaat worden!

Op de eerste concept-art die naar buiten werd gebracht is te zien dat de rollercoaster verschillende keren overkop zal gaan. De achtbaan zal de skyline rond het themapark helemaal veranderen en zal gethematiseerd worden als een trainingskamp voor astronauten.

 

Bijzonder element:

De 22 miljoen euro kostende attractie zal zowel een indoor gedeelte als een outdoor gedeelte bevatten. Bezoekers vanaf 1 meter en 5 centimeter zullen al in de achtbaan kunnen, hierdoor heeft de attractie een veel bredere doelgroep.

De rollercoaster zal het oude Pavillon de Solido vervangen en krijgt een zeer bijzonder element. De achtbaan zal een droptrack krijgen van 4 of 5 meter waarbij de inzittenden met trein en track naar beneden vallen in een donker gat.

 

Pavillon de Solido:

In 1993 werd de Pavillon de Solido geopend in de vorm van een bol met een diameter van 33 meter. De attractie bevat een scherm met een diameter van 27 meter die de helft van de inwendige oppervlakte in beslag nam. De andere helft werd ingevuld met de 315 zitjes waarop de bezoekers konden plaatsnemen. Bij opening was Pavillon de Solido uniek in de wereld. Het was namelijk de eerste attractie die de Omnimax-technologie combineert (IMAX Dome-proces) met een 3D-dual projectie.

 

 

Bron: wonderworldweb