Energylandia stelt opening van nieuwe Water Coaster uit naar 2018

Een van de vier nieuwe achtbanen die Energylandia dit jaar zou openen, is uitgesteld naar 2018. Het gaat om de Speed Water Coaster die gebouwd werd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. In 2018 zal er ook al een Mega Coaster gebouwd worden door deze zelfde fabrikant, die zowel de hoogste als de snelste in zijn soort wordt in Europa.

 

 

In december van 2016 gingen de bouwwerken van de Speed Water Coaster van start. Er werd een grote gleuf uitgegraven waar later de boten van de waterachtbaan zullen doorvaren. In het voorjaar van 2017 werd er rond het terrein bij deze attractie gewerkt. Eind maart werden de eerste supports rechtgezet en in april werden de eerste trackdelen geplaatst. In juni werd het hoogste punt van de achtbaan voltooid, dit was de lift van 50 meter hoog. De Speed Water Coaster heeft een blauwe track en groene supports.

 

Op 10 juli 2017 vonden de eerste testritten plaats op deze gloednieuwe attractie. De frequentie van deze testritten werden opgevoerd in de maand augustus, maar de verwachte opening bleef uit. Toen de achtbaan half september nog niet geopend werd, begon het er al sterk op te lijken dat de achtbaan uitgesteld zou worden naar een latere datum. Nu is dit vermoeden ook bevestigd. De Speed Water Coaster die 50 meter hoog is en een snelheid behaald van 110 km/u zal geopend worden bij de start van het nieuwe pretpark seizoen op 2 april 2018.

 

Alle ontwikkelingen in het pretpark kan je hier volgen.

 

 

Foto: Energylandia