Energylandia onthult verhaal achter grootste mega coaster van Europa

Energylandia heeft het verhaal achter Hyperion onthuld. Hyperion wordt de grootste mega coaster van Europa en moet volgend jaar openen in het Poolse pretpark. De achtbaan zal een futuristisch ruimte thema krijgen.

 

Het verhaal:

In 2018 wordt science fiction onderdeel van EnergyLandia met de Mega Coaster Hyperion. Met de achtbaan wilt het pretpark de bezoekers meenemen op een buitengewone reis naar de wereld van de toekomst waarbij ze de sensatie en adrenaline van de kosmos zullen ervaren.

De kosmonaut-crew vertrekt op een missie naar de verre maan van Saturnus-Hyperion. Ergens in de verre ruimte komt Hyperion-1 aan een zwart gat. Dit zwarte gat blijkt de tunnel van de ruimtetijd te zijn. De bemanning ontdekt na een reis door de tijd een heel ander universum en een tweelingplaneet van de Aarde genaamd Hyper Novi.

 

Uitwerking:

Al van bij de ingang van het station worden de bezoekers de ruimte ingetrokken. Het stationsgebouw zal een uniek ontwerp en speciaal architecturaal thema krijgen. Het stationsgebouw zal voorzien zijn van multimedia- en computersimulaties die de bezoekers het gevoel moeten geven in de lanceerbasis van het ruimteschip te zijn.

De achtbaantreinen moeten de ultramoderne HYPERION-schepen voorstellen. Zij zullen alle mogelijke snelheidsrecords, hoogtes en tijdslimieten overschrijden. Er zal een meerdelige film worden gemaakt die de geschiedenis van de parallelle wereld introduceert om de bezoekers mee te nemen in het Hyperion verhaal.

De ervaring zal spectaculair zijn want het ‘ruimteschip’ Hyperion zal door tunnels vliegen, in aanraking komen met water, onverwachte zwaartekracht effecten (lees: drops) te verduren krijgen en tijdens de vlucht door de ruimte talloze bochten moeten maken.

 

Hyperion:

Hyperion zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides en is speciaal op maat gemaakt voor Energylandia. De rollercoaster zal maar liefst 77 meter hoog worden en zal een drop krijgen van 80 meter. De first drop zal een hellingsgraad van 84 graden kennen en eindigt in een tunnel die 3 meter onder de grond ligt. Terwijl de trein door deze tunnel raast, zal er een snelheid bereikt worden van 142 km/u! Daarnaast wordt het de 6de snelste en 6de hoogste achtbaan in de wereld met een klassieke kettinglift. De Mega Coaster zal een lengte krijgen van 1.450 meter en heel wat speciale elementen tentoonstellen. Hyperion wordt zowel de snelste als de hoogste mega coaster van het continent en zal daarmee een van de beste achtbanen in Europa worden.

 

Ondertussen staan de bouwwerken rond de achtbaan ook niet stil. Het pretpark is volop bezig met de eerste fase van de bouw. Het terrein wordt klaargemaakt om de eerste trackdelen en supports te kunnen plaatsen.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron & Foto’s: Energylandia