Eerste RMC achtbaan voor Japan

Rocky Mountain Construction, een bedrijf dat in de kijker kwam door de vele ombouw projecten van houten achtbanen in Amerika, zal voor het eerst een project beginnen in Japan. De iconische houten achtbaan White Cyclone in Nagashima Spa Land zal namelijk omgebouwd worden tot een hybride achtbaan.

 

Onlangs kondigde het Japanse park Nagashima Spa Land aan dat de iconische witte houten achtbaan White Cyclone gesloten zou worden voor een grote renovatie. Deze zou beginnen op 28 januari en zou duren tot de lente van 2019.

Ondertussen kwam het nieuws naar buiten dat Rocky Mountain Construction de achtbaan onder handen zal nemen. Het wordt het eerste project dat RMC aangaat in Japan, althans als het aankomt op de ombouw van een woodie. Nagashima Spa Land opende dit jaar nog een  4D-Coaster van de Amerikaanse achtbaanbouwer S&S Sansei Technologies met Arashi. De track van dit type achtbaan wordt namelijk ook vervaardigd bij RMC.

Wat de renovatie precies zal inhouden en welke nieuwe element er op de achtbaan komen is momenteel nog niet geweten.

 

 

White Cyclone opende in 1994 en is sinds toen de langste houten achtbaan in Azië. De baan heeft een hoogte van 42 meter en een lengte van 1700 meter, goed voor een snelheid van 102 km/h. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

Bron en foto: Nagashima Spa Land