Eerste achtbaan onderdelen geleverd bij California’s Great America

Bij het Amerikaanse park California’s Great America zijn de bouwwerken voor de nieuwe achtbaan Railblazer volop aan de gang. Het park opent volgend jaar een Single Rail Coaster van Rocky Mountain Constructions.

 

Onlangs kwamen de eerste onderdelen toe van de Single Rail Coaster Railblazer in California’s Great America. Deze achtbaan wordt de eerste in zijn soort, of moeten we tweede zeggen, aangezien ook in Six Flags Fiesta Texas een gelijkaardige achtbaan gebouwd wordt.

De funderingen voor de achtbaan supports worden momenteel gegoten en de eerste onderdelen liggen klaar voor het begin van de verticale constructie. De baan moet volgend jaar openen.

 

 

Railblazer wordt gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het ontwerp van de achtbaan doet denken aan een Offroad avontuur, met heel wat aankleding die de natuurlijke omgeving van de kust weergeeft. Eens aan boord zullen de passagiers een lifthill beklimmen van 45°, in een ravijn storten en steile rotsen rakelings passeren. Zo krijg je het gevoel deel te nemen aan een extreem 4×4-avontuur. In de wachtrij en de rond de achtbaan zullen themaobjecten je volledig onderdompelen in het verhaal. Zo stroomt er een natuurlijk riviertje, is er een rotsachtige omgeving en een speciaal bord zal het begin van de rit aanduiden. De lifthill is uniek, doordat deze geen lawaaierig kettinggeluid heeft, wat de natuurlijke geluiden van de omgeving beter tot zijn recht laat komen.

 

 

Bron en foto’s: California’s Great America