Een Indonesische kerstvakantie bij Burgers’ Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert de Pasar Malam in de Bush op 23, 27 tot en met 30 december 2017 en 2 tot en met 7 januari 2018

 

Zelfs als het buiten guur en koud weer is, is het altijd behaaglijk warm in het overdekte tropische regenwoud van Koninklijke Burgers’ Zoo. In de kerstvakantie kunnen bezoekers genieten van een authentieke Indische nachtmarkt in de anderhalve hectare grote jungle van Burgers’ Bush. Op 23, 27 tot en met 30 december 2017 en 2 tot en met 7 januari 2018 organiseert het Arnhemse dierenpark elf dagen lang de Pasar Malam in de Bush. Naast tientallen stands met veelal tropische producten genieten gasten ook van zang en dans op twee podia. Het park blijft extra lang open tot 20.00 uur en vanaf 15.00 uur geldt een speciaal tarief van slechts 10 euro per persoon. Abonnementhouders krijgen gratis toegang. Meer informatie en tickets: www.burgerszoo.nl/pasarmalam.

 

Zang en dans op twee podia

Midden op het Bush-terras heeft Burgers’ Zoo op een centrale plek een groot podium opgebouwd waar artiesten optreden uit de Indische archipel. Maar ook binnen in het Bush Restaurant is een podium waar kleurrijke optredens plaatsvinden. De keuken serveert hier bovendien authentieke Indische gerechten, zoals rendang, gado gado of saté.

Exotische Indische nachtmarkt

De Pasar Malam bestaat uit tientallen stands met zeer uiteenlopende, vaak typisch Aziatische producten en is te vinden in de Bush en in de overdekte gang bij de uitgang van de Ocean en richting de Safari. Hier vinden de gasten de beste sambal in tientallen verschillende soorten, verse kroepoek of gedroogde tropische vruchten, houtsnijwerk, handgemaakte lampen, maar bijvoorbeeld ook allerlei sieraden en kleding.

Kijkjes achter de schermen en informatiestands dierentuingidsen

Dierentuingidsen van Burgers’ Zoo zetten hun beste beentje voor om bezoekers het park op zijn best te laten beleven. Een aantal activiteiten en infotafels in de Ocean, de Rimba en in de Mangrove start zelfs al om 14.00 uur. Vanaf 16.00 uur kunnen gasten een kijkje nemen in de olifantenstal, de zebrastal of bij de Ocean achter de schermen. Ook hier staan gidsen paraat; vaak met bijzondere objecten aan infotafels om van alles over het dieren- en plantenleven uit te leggen. Terwijl de activiteiten in de Mangrove en de Rimba al om 16.30 uur stoppen, gaan de gidsen op de andere locaties door tot een half uur voor sluitingstijd.