Bouwwerken voor nieuw themagebied in Toverland gaan de hoogte in

Het Nederlandse Attractiepark Toverland is druk bezig met de bouw van het nieuwe themagebied Avalon. Onze reporters trokken dit weekend er op uit om de stand van zaken te gaan opmeten bij de grote bouwwerf. Naast het nieuwe themagebied is Toverland ook volop bezig met de bouw van een nieuwe ingang waarlangs de bezoekers vanaf volgend jaar naar binnen zullen kunnen gaan.

 

De afgelopen weken heeft Toverland niet stilgezeten. Vorige maand werden de eerste footers geplaatst van de Wing Coaster. De achtbaan heeft de naam Fēnix gekregen. Fēnix wordt de langste Wing Coaster van Europa en de eerste in de Benelux. De rollercoaster zal een snelheid behalen van 95 km/u en wordt 40 meter hoog. De 813 meter lange track zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. Fēnix wordt de eerste achtbaan in Toverland waarbij de bezoekers overkop kunnen gaan, dit zal drie keer gebeuren.

Naast de werken voor de achtbaan werden er ook al heel wat werken uitgevoerd voor de boottocht Merlin’s Quest. Deze boottocht zal gebouwd worden door het Duitse bedrijf Mack Rides. De attractie krijgt een parcours van 430 meter en zal maar liefst 12 minuten duren. Naast de werken voor de hoofdattractie is men ook al druk bezig met de bouw van een restaurant en andere gebouwen die in het themagebied zullen komen.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

 

Foto’s: Themeparkfreaks (Bob Van Dyck)