Tokyo Dome voegt karaoke toe op gigantisch reuzenrad

Het pretpark Tokyo Dome City is de thuishaven van een zeer speciaal reuzenrad. Het Big O reuzenrad heeft een diameter van 60 meter, maar wat het zo speciaal maakt is dat het geen spaken heeft. Om de bezoekers nog meer te entertainen werd er een karaoke installatie geplaats in enkele gondels.

 

Tokyo Dome City is welbekend om het Big O reuzenrad. Dit reuzenrad heeft een diameter van 60 meter, wat al bijzonder is, maar nog bijzonderder is het feit dat dit reuzenrad geen spaken heeft.  Een ritje op het reuzenrad duurt ongeveer 15 minuten. Tijdens de rit krijg je een bijzonder mooi uitzicht. Maar de eigenaar wou iets speciaal toevoegen aan deze attractie. Wie Japan zegt, denkt uiteraard ook aan de beroemde Karaoke cultuur. Het is dan ook een Karaoke installatie die men toevoegde in acht van de gondels. Nu kunnen de inzittenden tijdens de rit een keuze maken uit Disneyliedjes zoals “Let It Go” of “Beauty and the Beast”. Maar er is ook een ruime  keuze aan meer dan 50 klassieke popliedjes.

 

Wie een rondje maakt op het reuzenrad betaald hiervoor €6.30, de gondels met karaoke optie kosten niets extra.

 

 

Tokyo Dome is behalve voor het reuzenrad ook zeer gekend voor de achtbaan die doorheen dit reuzenrad gaat, de Thunder Dolphin achtbaan. Deze Mega Coaster werd gebouwd door Intamin Amusement Rides in 2003. Deze attractie vertrekt op het dak van een gebouw en gaat doorheen het reuzenrad, wat de rit zeer speciaal maakt. De achtbaan is 80 meter hoog en 1066 meter lang. Tijdens de rit behaalt de trein een topsnelheid van 130 km/h.

 

 

Bron: Fox News

Foto: Wikipedia