Simworx mag drie attracties leveren voor nieuw Frans pretpark Parc Spirou

De Engelse bouwer van media-attracties Simworx kondigde aan dat ze drie hoofdattracties mag leveren aan het in opbouw zijnde pretpark Parc Spirou, dat in 2018 zal openen.

 

Parc Spirou, dat momenteel in opbouw is in de Beaulieu-regio in Monteux, niet ver van Avignon, in het Zuiden van Frankrijk, zal het stripfiguur Robbedoes en zijn vrienden tot leven brengen. Een figuurtje dat al jarenlang heel populair is bij kinderen, maar ook ouders en zelfs grootouders.

Drie hoofdattracties in het park zullen geleverd worden door Simworx. Deze zullen elk zeer moderne, technologische hoogstandjes worden. Zo kan Parc Spirou haar bezoekers de beste visuele attracties aanbieden.

Een van de attracties wordt een populaire Immersive Tunnel, ook wel belevingstunnel genoemd. De attractie zal een voertuig krijgen met 30 zitplaatsen en de door Simworx geproduceerde film Dinosaur Island. De voorshow zal als hoofdpersonage Robbedoes zelf krijgen. Dit wordt een attractie die geschikt is voor iedereen. Eens de voorshow doorlopen te hebben, neem je plaats in een jeep, die over een track een stuk naar voren rijdt. Hier volgt de hoofdshow, waarbij Robbedoes de bezoekers vergezelt in een leuk avontuur vol dinosaurussen.

De tweede attractie wordt een soort filmzaal. Het wordt meer bepaald een dynamisch, 6DOF, 8 -seater Stargazer Motion Theatre. Het hema hiervan zal gebaseerd zijn op Guust Flater. Het bewegende theater zal vier units krijgen, met acht zitplaatsen. De film die getoond wordt, krijgt als rode draad Guust Flater, een jonge uitvinder die vaak in de problemen terechtkomt.

De derde attractie die Simworx mag bouwen in het park wordt een primeur voor de bouwer. Het wordt een zogenaamde AGV (Advanced Guidance Vehicle) dark ride. Dit belooft een totaal nieuwe ervaring te worden in haar genre. De darkride zal geen track hebben en de acceleratie van het voertuig wordt ongezien. De aankleding zal een educatief en wonderbaarlijk verhaal vertellen met in de hoofdrol Robbedoes en zijn vrienden. De voertuigen zullen plaats bieden aan acht personen en krijgen het uiterlijk van de auto van Robbedoes. De voertuigen kunnen zowel voorwaarts als achterwaarts rijden, alsook 360° rond draaien.

 

Bron en foto’s: Simworx