Sesame Place gaat houten achtbaan bouwen

Het Amerikaanse pretpark Sesame Place zal volgend jaar een houten achtbaan openen. Deze achtbaan zal gebouwd worden door de Gravity Group en krijgt de naam Oscar’s Wacky Taxi. De achtbaan zal een hybride structuur krijgen met een houten track en stalen draagstructuur.

 

De nieuwe achtbaan van Sesame Place zal een combinatie worden van hout en staal om te zorgen voor een soepele rit. Het wordt een achtbaan voor zowel thrillseekers als gezinnen. Oscar’s Wacky Taxi zal gebouwd worden door Gravity Group en een hoogte van 12 meter krijgen, en het treintje zal over 366 meter track razen. Er zullen heel wat airtimeheuveltjes en bochten genomen worden, zodat zelfs de meest kritische gasten plezier beleven. De attractie zal toegankelijk zijn voor kinderen vanaf een meter, onder begeleiding van een volwassene.

 

 

Oscar’s Wacky Taxi zal de tweede achtbaan van het park worden. Het park heeft namelijk nog een Vekoma Junior Coaster in haar aanbod. Super Grover’s Vapor Trail werd geopend in 1998 als eerste mechanische attractie in het park en krijgt voor zijn 20ste verjaardag een broertje.

 

 

Sesame Place is een park van 5.6 hectare groot. Het is opgesplitst in twee populaire themazones. De eerste is Elmo’s World, welke opende in 2006. De andere zone is Cookie Monster Land, welke opende in 2014. Het park telt elf droge attracties en negen waterattracties, vijf interactieve speelplaatsen en de Sesam Straat-zone. Elke dag vinden drie shows plaats in het park, met de parkmascottes en elke dag een Neighborhood Street Party Parade.

 

Bron en foto: Sesame Place