Programma 31H WILDLANDS bekend

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is op 20 en 21 oktober aanstaande maar liefst 31 uur achter elkaar geopend. En dat is een unieke gebeurtenis! Deze marathonopenstelling opent op een ludieke manier de week van de herfstvakantie. Inmiddels is ook het programma voor deze Dag en Nacht van WILDLANDS bekend.

 

Het programma van deze 31 uurs-openstelling van WILDLANDS is divers. Zo zijn er bijvoorbeeld dierpresentaties bij de diverse dieren, ontmoetingen met Neila & Babu, mini workshops (nacht)fotografie en diverse lezingen. Denk bijvoorbeeld aan archeologen die uitleg geven over hun werk, een yoga-les ’s morgens vroeg bij de Olifantenvallei of tips voor je eigen film van natuurfilmer Tim Visser (van de SBS6-serie Wilde dieren in WILDLANDS). Een tour achter de schermen biedt in de avonduren bezoekers de unieke kans om een onbekende kant van WILDLANDS te ontdekken. En rustig bijkomen kan tijdens de marathonvertoning van de film Rokjesdag (deels opgenomen in WILDLANDS) en de documentaire-serie Wilde Dieren in WILDLANDS. Rimbula River vaart tot laat in de avond en ’s nachts vliegt de Arctic 1 gewoon door. Op zaterdag houdt War Child hun Kidsclubdag in het park, met diverse activiteiten. Voor de bezoekers die het ook daadwerkelijk 31 uur volhouden, heeft het park een mooie prijs.  

 

Tijdens de avond- en nachtelijke uren zijn er speciale routes uitgezet in het park. Het dag-nachtritme van de dieren is tijdens 31H WILDLANDS niet anders dan normaal. Voor de meeste diersoorten geldt dan ook dat zij na zonsondergang aan hun nachtrust beginnen. Hierdoor zijn niet alle dieren tijdens het gehele event te zien.

 

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is geopend sinds 25 maart 2016 en bestaat uit drie werelden. Serenga: zorgen voor de natuur, Jungola: samenleven met de natuur en Nortica: onderzoek naar de natuur.