Prinses Stéphanie van Monaco en Felix, meter en peter van het olifantje geboren in Pairi Daiza

Pairi Daiza is zeer vereerd de meter en peter van het kleine olifantje Ta Wan, geboren op 19 september 2017, te mogen bekendmaken. HKH Prinses Stépahnie van Monaco aanvaardde de rol van meter. Felix (3 jaar) uit Erpe-Mere wordt peter van de kleine dikhuid.

 

De teams van Pairi Daiza ontvingen donderdag 26 oktober met veel trots Prinses Stéphanie van Monaco tijdens haar eerste bezoek aan haar ‘meteolifantje’ en de olifantenverzorgers. Felix, de peter, kon jammer genoeg wegens medische redenen niet aanwezig zijn. Naar een toekomstig bezoek van Felix wordt reikhalzend uitgekeken.

De prinses bezocht het verblijf en de accommodaties van de olifanten en ontmoette het voltallige team van verzorgers. Vervolgens vergezelde Prinses Stéphanie de olifanten tijdens hun ochtendwandeling over het ‘Reservaat’ tot aan de ‘Temple d’Ani’, waar de hele groep van nieuwe speeltuigen en verrijking kon genieten.

 

 

Ta Wan, een flink olifantje van 170 kilogram, is het eerste mannelijke Aziatische olifantenkalfje dat in Pairi Daiza werd geboren. Met Ta Wan als 18de olifant huisvest Pairi Daiza de grootste groep olifanten in Europa. Waarvan er drie Afrikaanse zijn.

 

Amper enkele uren na de geboorte van het kalfje maakte Eric Domb, stichter en voorzitter van Pairi Daiza en de Pairi Daiza Foundation, zijn grootste wens bekend aan zijn medewerkers: al het mogelijke doen om dit kalfje, als eerste Aziatische olifantje geboren tussen de mensen, te introduceren in de natuur. “De mogelijkheid bieden aan dieren die tussen de mensen werden geboren om in de natuur te leven is één van de belangrijkste missies van dierentuinen en de Pairi Daiza Foundation”, aldus Eric Domb. “Mijn grootste wens voor Ta Wan is dat hij de eerste mag zijn die vrij zal mogen leven in zijn natuurlijk habitat, te midden en van een groep jonge olifanten, geboren in andere dierentuinen of zoos. We zullen al het mogelijke doen om een ‘rewilding’-programma, zoals die al succesvol werd toegepast op andere diersoorten, voor de Aziatische olifanten ook te doen slagen.”

 

Prinses Stéphanie van Monaco

HKH Prinses Stéphanie van Monaco heeft een waar hart voor dieren. Haar passie voor olifanten kent geen grenzen. In 2013 stichtte de Prinses de organisatie ‘Baby & Népal’, genoemd naar de twee olifanten die zij op haar domein ontving in het zuiden van Frankrijk. Baby en Nepal, 42 en 43 jaar oud, werden door de Prinses van euthanasie gered. Een bloedtest had namelijk oorspronkelijk tuberculose gedetecteerd bij beide dikhuiden. Nieuw bloedonderzoek bewees dat beide dieren eigenlijk tuberculosevrij zijn. De dames doen het ondertussen al vier jaar uitstekend op het domein van Fonbonne.

 

Felix, een kleine grote held.

Felix is drie jaar oud. Dieren liggen hem niet alleen na aan hart, ze liggen ook altijd bij de hand! Tot voor kort kwam Felix vaak op bezoek in Pairi Daiza met zijn ouders, maar in december 2016 werd bij hem leukemie ontdekt. Felix, en zijn ouders, vechten als ware helden. Die onuitputbare positieve kracht raakte de teams van Pairi Daiza zodanig diep, dat ze aan Felix vroegen om peter van de kleine Ta Wan te worden. Felix, papa Carl en mama Tine bleven sinds de diagnose niet bij de pakken zitten en lanceerden al tal van acties ten voordele van de vzw Kinderkankerfonds.