Parc Saint Paul pakt uit met houten achtbaan in 2018!

Groot nieuws uit het Franse pretpark Parc Saint Paul! Het Noord-Franse pretpark zal in 2018 uitpakken met een houten achtbaan die gebouwd zal worden door de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group. Het wordt een hybride houten achtbaan gericht op families en tieners.

 

Het Normandische pretpark Parc Saint Paul gaat in 2018 haar 7de achtbaan openen. Het wordt de 4de houten achtbaan van Frankrijk en ééntje die speciaal gericht is op gezinnen. De achtbaan zal de naam Wood Express dragen.

Wood Express wordt 15 meter hoog en zal een first drop bevatten van 14,6 meter. Tijdens deze first drop van 57° graden zal er een snelheid behaald worden van 61 km/u. Het parcours wordt 479 meter lang en het ritje zal 115 seconden duren.

 

Er wordt een tijd van 60 seconden voorzien om bezoekers in en uit het treintje met 12 zitjes te laten stappen. Er zal maar één trein op de baan staan zodat er een bescheiden capaciteit van 372 personen per uur kan bereikt worden. Kinderen vanaf 1 meter zullen al een ritje kunnen maken in de achtbaan.

Wood Express zal 13 airtime momenten bevatten en de maximale drop wordt er eentje van 58° graden, net iets steiler dan de first drop dus. De bouwwerken zullen voor het einde van dit seizoen nog van start gaan, want in 2018 moet het project afgerond worden zodat de achtbaan in de zomer van dat jaar kan openen.

 

Het wordt de 4de achtbaan van de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group in Europa. In 2011 werd de eerste achtbaan in Europa van deze fabrikant geopend als Twister in het Zweedse pretpark Gröna Lund. Vier jaar later (2015) werd in het Ierse pretpark Tayto Park de tweede Europese achtbaan van deze constructeur geopend. Cú Chulainn was zelfs de eerste Ierse achtbaan van formaat. Vorig jaar in 2016 opende het Franse Walibi Rhône-Alpes de houten achtbaan Timber. Een kleine familie achtbaan van The Gravity Group die een fantastische rit weggeeft.

 

Bron: pigeons-team