Oostenrijks skiresort breidt uit met nieuwe skipiste en rodelbaan

Het Oostenrijkse skiresort Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, dat gelegen is in Alpbach in de deelstaat Tirol, is bezig met de bouw van een grote uitbreiding. Bij deze uitbreiding hoort een grote nieuwe skilift waardoor er nieuwe afdalingen gemaakt kunnen worden. Daarnaast zal men ook een nieuwe rodelbaan aanleggen.

 

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is bezig met de bouw van een grote rodelbaan. Het wordt er eentje van het type Alpine Coaster waarbij de bezoekers in een karretje op een track van een berg naar beneden razen. In totaal zal de attractie 47 karretjes hebben waar telkens 1 of 2 personen kunnen op plaatsnemen.

De Alpine Coaster krijgt de naam “Alpbachtaler Lauser Sauser”. De Duitse fabrikant Wiegand staat in voor de bouw van de attractie. Alpbachtaler Lauser Sauser wordt 1035 meter lang en zal verschillende bochten bevatten. Bezoekers zullen door middel van een kabellift naar boven worden gebracht.

Naast de Alpine Coaster is het skiresort ook druk bezig met de uitbreiding van de skifaciliteiten. Zo zal er binnenkort een volledige nieuwe skilift openen die toegang moet bieden tot een nieuw gebied met nieuwe afdalingen. De rodelbaan is ondertussen zo goed als af en kan elk moment openen.

 

 

Bron: rcdb

Foto’s: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau