Mogelijk nieuw Plopsa-pretpark voor Tsjechië

Een investeerder heeft in de Tsjechische gemeente Bílovci de plannen uit de doeken gedaan om een nieuw Plopsa indoor themapark te bouwen. Het themapark zal gebouwd worden op 20 minuten rijden van Ostrava, de tweede grootste stad van het land.

 

Zal er binnenkort na België, Nederland, Duitsland en Polen, nu ook een Plopsa pretpark gebouwd worden in Tsjechië? Als het van de Russische investeringsmaatschappij TNI Group afhangt wel. Zij hebben namelijk plannen om in Bílovci, 20 minuten rijden van Tsjechische stad Ostrava, een pretpark te bouwen. Bílovci ligt niet ver van de Poolse en Slovaakse grens en ligt op een dik uur rijden van de Poolse stad Katowice, een van de grootste steden van het land.

Het Tsjechische Plopsa-pretpark heeft voorlopig als werktitel de naam “Plopsa Family Indoor Park” en wordt vergelijkbaar met de andere Plopsa Indoor-pretparken in Coevorden, Hasselt en Kownaty. Er zullen ongeveer 25 attracties opgebouwd worden die gethematiseerd worden naar Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Daarnaast zullen er uiteraard ook restaurants, winkels en een theater gebouwd worden.

Met de plannen richten de investeerders zich op kinderen tussen de 2 en de 14 jaar oud. De bouw van het park wordt geschat op een investering van 15,5 miljoen euro. De Russische investeringsmaatschappij TNI Group kocht in 2015 licenties om de Studio 100 figuren te mogen gebruiken.

Er wordt gehoopt op 300.000 bezoekers per jaar die onder meer uit Tsjechië, Polen en Slovakije moeten komen. Binnen de straal van 1 uur wonen er 2,5 potentiële bezoekers. De buurtbewoners zijn wel ongerust omwille van een mogelijke toename aan verkeers- en lawaaihinder. Daarom zullen er aan de buitenkanten van het park geen luide attracties gebouwd worden. Aan de hand van een referendum zal in de toekomst beslist worden over de komst van het pretpark.

Als de bouw van het mogelijk toekomstige pretpark goed verloopt, wil de groep zelf nog meerdere Plopsa parken gaan bouwen in Tsjechië.

 

Bron: Plopsa Fans