Luxemburg heeft opnieuw een achtbaan

Goed nieuws voor de Luxemburgse achtbaanfans. Het land heeft na 6 jaar opnieuw een achtbaan. Het gaat om een familiecoaster die rondreist op de kermissen.

 

De Luxemburgse kermisexploitant Frank Marx heeft de Ring Renner-achtbaan van de Duitse kermisexploitant Wolfgang Wingender overgekocht. Hierdoor heeft Luxemburg na 6 jaar opnieuw een achtbaan in eigen land. De rollercoaster heeft een gele track en grijze supports. Het treintje is in het rood en heeft de vorm van een soort raceautootje.

De Italiaanse fabrikant SBF Visa Group heeft de achtbaan gemaakt. In 2015 kocht Wolfgang Wingender de achtbaan en reisde hier twee jaar lang mee rond op de Duitse kermissen. Hij doopte de achtbaan om tot Ring Renner. Dit jaar werd de achtbaan overgekocht door Frank Marx die met de Ring Renner debuteerde in Luxemburg op de Schueberfouer die plaatsvond tussen 23 augustus en 11 september.

Op deze kermis waren 180 attracties terug te vinden die afkomstig waren uit 5 verschillende landen. Er waren 31 grootvermaakattracties bij. Enkele van de blikvangers waren een wildwaterbaan, een Inverted Coaster, een reuzenrad, een 90 meter hoge Star Flyer en de XXL-Afterburner.

 

Bron: Coaster-Count

Foto’s: Lionel Pruvost