Liseberg uitgeroepen tot Europa’s vierde beste amusementpark

Tijdens de European Star Awards werd Liseberg uitgeroepen tot Europa’s vierde beste amusementpark. Bij dezelfde Awards werd Balder uitgeroepen tot beste houten achtbaan van Europa en Helix tot derde beste stalen achtbaan.

 

Liseberg werd opnieuw uitgeroepen tot vierde beste amusementspark in Europa, het park eindigt als enige Zweedse park in de top tien. Voor Liseberg kwamen Europa Park, PortAventura en Disneyland Park Parijs uit Duitsland, Spanje en Frankrijk.

“Het is een hele eer dat Zweden en Liseberg het internationaal zo goed doen. We werken er heel hard aan onze gasten een goede ervaring te bieden in de pretparkwereld. Ik zie deze prijs dan ook als een teken dat we op de goede weg zijn,” vertelt Chief Attractions Daniel Lindberg.

Helix daalde in de categorie beste stalen achtbaan in Europa van een tweede plek vorig jaar naar een derde plek. Balder, die eerder al awards ontving als beste houten achtbaan van Europa en zelfs ter wereld, mocht opnieuw de gouden medaille ontvangen.

“Liseberg wil altijd de beste attracties aanbieden en vooral kwaliteit. Helix en Balder zijn daar mooie voorbeelden van, maar ik ben nu al benieuwd hoe Valkyria volgend jaar zal ontvangen worden;” aldus Daniel Lindberg.

De prijzen werden maandagavond uitgereikt op de jaarlijkse vakbeurs voor themaparken, de Euro Attractions Show, in Berlijn. Het industrieblad Kirmes Park Revue is de organisator van de European Star Award, die dit jaar voor de zesde keer werden uitgereikt.

 

European Star Awards 2017

 

Categorie: Europa’s beste pretparken

1 Europa-Park (Duitsland)

2 PortAventura Park (Spanje)

3 Disneyland Park Paris (Frankrijk)

4 Liseberg (Zweden)

5 Efteling (Nederland)

6 Phantasialand (Duitsland)

7 Parc Astérix (Frankrijk)

8 Heide-Park (Duitsland)

9 Vialand Tema Park (Turkije)

10 Walibi Holland (Nederland)

 

Categorie: Europa’s beste houten achtbaan

1 Balder (Liseberg, Zweden)

2 Troy (Toverland, Nederland)

3 Cú Chulainn (Tayto Park, Ierland)

4 Wodan Timburcoaster (Europa-Park, Duitsland)

5 Mammut (Erlebnispark Tripsdrill, Duitsland)

6 Tonnere de Zeus (Parc Astérix, Frankrijk)

7 Twister (Gröna Lund, Zweden)

8 Joris en de Draak (Efteling, Nederland)

9 El Toro (Plohn, Duitsland)

10 Grand National (Blackpool Pleasure Beach, Engeland)

 

Categorie: Europa’s beste stalen achtbaan

1 Shambhala (PortAventura Park, Spanje)

2 Taron (Phantasialand, Duitsland)

3 Helix (Liseberg, Zweden)

4 Katun (Mirabilandia, Italie)

5 Lost Gravity (Walibi Holland, Nederland)

6 OzIris (Parc Astérix, Frankrijk)

7 Nemesis (Alton Towers, Engeland)

8 Baron 1898 (Efteling, Nederland)

9 Rollercoaster Formula 1 (Energylandia, Polen)

10 Blue Fire Megacoaster (Europa-Park, Duitsland)

 

Bron en foto’s: Liseberg