In Algerije zal het pretparkresort Habibas Land ontstaan

In april 2017 vingen de eerste werken aan voor een resort met pretpark in Algerije. Het complex krijgt de naam Habibas Land. Het resort zal behalve een attractiepark ook een hotel en een waterpark krijgen. Als alles goed verloopt opent het ergens in 2018.

 

Algerije is niet meteen een land waarbij je aan een groot pretparkresort denkt. Het land telt wel enkele kleine parkjes, vaak met een handjevol kleine attracties en een Big Apple-achtbaan. Sommige zijn ietsje groter met een Zyklon-achtbaan, maar niemand zou meteen verwachten dat hier gewerkt wordt aan een resort van 17 hectare groot.

 

 

Habibas Land zal daarin verandering brengen. Dit park zal plaats bieden aan 34 attracties, een hotel, zwembad en veel meer. Zo komen er ook een hotel, drie winkelcentra en 400 zakelijke ruimtes.  In het pretpark komt alvast een achtbaan te staan, een reuzenrad, schommelschip, frisbee en als hoogste attractie een star flyer.

 

 

Het project kwam tot stand door een samenwerking tussen het Chinese vastgoedbedrijf GAEA China Promotion en een Algerijns staatsbedrijf. De locatie wordt Oran, een kuststad in het Westen van Algerije. De naam Habibas Land verwijst naar de eilanden ten noordwesten van Oran.

De bouw begon in april 2017 en zal afgerond zijn in 2018.

 

Bronnen: maghrebemergent, Parkerlebnis,

Foto’s: Habibas