IMG Worlds of Adventure wil in andere landen nieuwe parken bouwen

De eigenaars van IMG Worlds of Adventure, het grootste indoorpark ter wereld, hebben ambitieuze plannen de komende vijf jaar. Op dit ogenblik bouwen ze al een tweede park in Dubai, dat nog groter wordt als het eerste, maar dat is niet alles. Ze willen het merk over de wereld gaan uitbreiden, in meerdere landen.

 

CEO Lennard Otto vertelde in een interview met Attractionsmanagement dat de zaken enorm goed gaan in het Worlds of Adventure park in het eerste jaar na de opening. Het park zou haar doel bereikt hebben op gebied van bezoekersaantallen, met bezoekers uit meerdere landen en van verschillende achtergronden en geloven. De landen die het park het meest bezochten waren Saudi-Arabië, Koeweit, Rusland en China.

De eigenaars van World Of Adventures, de Ilyas & Mustafa Galadari Group, hebben een vijfjarenplan uitgestippeld voor het park, waarbij elk jaar nieuwe attracties toegevoegd zullen worden. Op korte termijn zal meer gemikt worden op de jongste bezoekers met een soft play zone en een herziening van de hoogterestricties. Er zal ook een cinema geopend worden met 12 schermen.

Behalve een interne uitbreiding zal een tweede themapark gebouwd worden, vlak naast het bestaande. Dit park zal zo’n 30% groter worden als het eerste. Dit park zal net als het andere een klimaatregeling hebben, maar ook een dak dat geopend kan worden, afhankelijk van het weer.

Het nieuwe park zal ook meer merknamen krijgen. Er zullen negen verschillende zones komen. Deze worden:  Ubisoft, Mattel, Nickelodeon, Saban, The Pokémon Company, Cartoon Network, Toei Animation en TV Tokyo. Verder worden twee zones ontwikkeld door het park zelf, deze worden: Legends of Arabia en Lost Valley – Dinosaur Adventure.

Volgens de CEO zijn ondertussen meerdere landen geïnteresseerd in dit concept en zullen er later parken volgen over de hele wereld, beginnend bij China en Rusland.

Themeparkfreak Frederik bezocht het eerste park, zijn foto’s kan je hier ontdekken, zo krijg je een mooi beeld op wat het park te bieden heeft.

 

Bron: Attractionsmanagement

Foto: Worlds Of Adventure