Holiday Park kondigt unieke Plopsa attractie aan voor 2018

Het Duitse Plopsapretpark Holiday park heeft op de fandag bekendgemaakt dat het volgend jaar een unieke Plopsa attractie zal openen. Naast deze attractie komt er ook een familieachtbaan.

 

Volgend jaar zal Holiday Park uitpakken met een heel nieuw indoorgebied. In dit gebied komen onder andere een achtbaan en een attractie die uniek is voor de Plopsapretparken. Het nieuwe gebied zal Holiday Indoor heten en zal gelijkaardig worden aan het indoor Mayaland in Plopsaland de Panne en de indoorparken Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden.

In Holiday Indoor komen zeven nieuwe attracties te staan in het teken van Heidi, Tabaluga en Mia & me. Tabaluga The Ride wordt een familiecoaster met een treintje in de vorm van een slee. De achtbaan zal de zelfde worden als de achtbaan van het Belgische Plopsa Indoor Hasselt, het Nederlandse Plopsa Indoor Coevorden en het Poolse Majaland Kownaty.

Een andere attractie in deze zone wordt een unieke carrousel die nog niet terug te vinden is in een ander Plopsapretpark. De attractie wordt een WindstarZ van de Italiaanse fabrikant Zamperla, hierbij nemen bezoekers plaats in vliegtuigjes.

 

Holiday Indoor is een investering van 7,5 miljoen euro en wordt 12 meter hoog. Momenteel wordt het terrein vrijgemaakt zodat de werken snel van start kunnen gaan. Als alles goed verloopt, zou het nieuwe indoorgedeelte moeten openen in de zomer van 2018.

De bootvaart Tabalugas Abenteuer (Tabaluga’s Avontuur) zal volgend jaar niet meer openen. De attractie moet plaats maken voor nieuwe, toekomstige uitbreidingen. Mogelijks komt hier het waterpark dat Plopsa wil bouwen. De attractie werd in 1976 geopend als Kanalfahrt “Anno Tobak”.

 

 

Bron: Plopsa Fans // Foto: Zamperla