Guardians of the Galaxy-rollercoaster voor Epcot in 2021

Fans hoopten het al lang en er waren ook al jarenlange geruchten, maar nu is het eindelijk bevestigd. Epcot, het enige Disneypretpark in de wereld dat nog geen achtbanen heeft, zal in 2021 haar eerste achtbaan krijgen. De rollercoaster komt in het thema van Guardians of the Galaxy.

 

De vicepresident van Epcot, Melissa Valiquette, bevestigde tijdens het feest van Epcots 35ste verjaardag dat het themapark in 2021 haar allereerste achtbaan zal krijgen. Volgens de geruchten zal de achtbaan de bezoekers meenemen in het vroegere Universe of Energy. Hierbij zal de rollercoaster in een tunnel gelanceerd worden tot een hoogte van 10 verdiepingen.

Het zou gaan om een unieke achtbaan die nog niet bestaat. Hoe serieus we die term ‘uniek’ moeten nemen, is nog niet duidelijk. Het is niet duidelijk of het een volledig nieuw type achtbaan wordt, een onbestaande combinatie van verschillende elementen of het unieke in de thematisering zal zitten.

Met de komst van de Guardians of the Galaxy-rollercoaster zullen nu alle Disneypretparken in de wereld een achtbaan bevatten. Disney heeft 12 pretparken, verspreid over 6 resorts op 3 verschillende continenten. In totaal tellen deze 12 Disney pretparken tegen 2021 35 achtbanen. Hiervan zijn er momenteel nog vier in aanbouw, drie voor het resort in Florida en eentje van het nieuwe Disneyland Shanghai.

 

Bron: wdwnt