Efteling lanceert de Lekkerste Kinderkroket

In de Efteling is voortaan een nieuwe snack verkrijgbaar, de Lekkerste Kinderkroket. Deze gezondere snack, speciaal bedacht voor en door kinderen, is verkrijgbaar bij take-away restaurant de Steenbok. De Lekkerste Kinderkroket bevat fors minder calorieën, zout en vet dan de aloude rundvleeskroket en is daardoor een verantwoorde keuze. Soenil Bahadoer, die als chef-kok twee Michelinsterren heeft verdiend, had de eer om het eerste kinderkroketje uit de muur te trekken.

 

Samenwerking met Kokkerelli
De Efteling vindt het erg belangrijk dat het aanbod in de restaurants en horecapunten niet alleen lekker is, maar dat er ook voldoende gezonde producten worden aangeboden. Daarom is er gekozen om samen te werken met Kokkerelli, de ‘kids university for cooking’. Zij organiseren bijeenkomsten waarbij testpanels, bestaande uit kinderen, hun eigen mening en ideeën geven over hoe voeding moet smaken en hoe het eten eruit moet zien. Door kinderen onder begeleiding te betrekken in het ontwikkelingsproces ontstaan innovatieve producten en nieuwe, gezondere voedingsconcepten.

 

Brainstormsessie

De kinderkroket moest niet alleen gezond, maar natuurlijk ook lekker zijn. Leerlingen van basisschool de Talentencampus uit Venlo kregen de opdracht om na te denken over een nieuw soort kroket. Naast het bepalen van de smaken bedachten zij ook een sprookjesachtige omschrijving. Zo kwam de 10-jarige Just bijvoorbeeld uit op de drakenkroket, een kroket met sambal. Uiteindelijk werden er drie kroketten geselecteerd voor de proefsessie.

 

Efteling kinder-testpanel

Een kinder-testpanel van de Efteling moest uiteindelijk een keuze maken uit de drie geselecteerde kroketten. De Efteling sprookjeskok presenteerde in theaterrestaurant Applaus; een kipkroket, een spinazie-met-ei-kroket en een kroket met tomaat en mozzarella. De snacks werden kritisch beoordeeld op smaak, uiterlijk, aroma en mondgevoel. Uiteindelijk viel de tomaat en mozzarella kroket het beste in de smaak bij de kinderen.

Bekijk hier de sfeervideo van de lancering: 

 

 

De eerste kroket

Chef-kok Soenil Bahadoer was samen met zijn zoon Ryan, ook een zeer gerespecteerd chef-kok, en kleinzoon Abel aanwezig om de eerste kroket te proeven.Hij smaakt lekker. De subtiele smaak is perfect voor kinderen.aldus de tweesterrenkok. Ook kleinzoon Abel was zichtbaar aan het smullen. Nadat de familie Bahadoer de eerste kroket had goedgekeurd waren de kroketjes officieel verkrijgbaar. Luca (10) was er als eerste bij om de Lekkerste Kinderkroket te proeven. “Ik vind het een super lekkere kroket omdat het naar pizza smaakt en ik ben dol op pizza!” aldus de 10-jarige.