Eerste trackdelen Dive Coaster gearriveerd bij Liseberg

Bij het Zweedse pretpark Liseberg kwamen afgelopen week de eerste onderdelen aan van Valkyria, een Dive Coaster van formaat. Deze achtbaan zal geopend worden in 2018 en deze vervangt de inmiddels verwijderde achtbaan Kanonen.

 

In 2018 opent Liseberg een nieuwe dive coaster van Bolliger &Mabillard (B&M). De nieuwe Dive coaster zal de naam Valkyria dragen. Het thema en de naam van de attractie is gebaseerd op een ‘Valkyrie’, een gevleugeld wezen uit de Scandinavische mythologie. Dit mythische wezen bracht gevallen strijders op aarde naar het hiernamaals.

Onlangs gingen de eerste grondwerken van start, waarbij onder andere de tunnel gegraven werd waarin de first drop zal doorlopen worden. Door de komst van de eerste trackdelen kan de opbouw pas echt van start gaan.

 

Valkyria wordt zo’n 700 meter lang en zal een maximale snelheid van 105 km/u behalen. De achtbaan wordt 47 meter hoog. Valkyria krijgt ook 3 inversies, een Immelmann, een Zero-G Roll en een afsluitende inversie. Hiermee zou de achtbaan zowel de hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa worden. Bovendien zal deze baan ook nog eens de meeste inversies op een Dive Coaster hebben in Europa.

 

 

Meer updates vindt u hier.

 

Bron en foto’s: Liseberg