Eerste onderdelen nieuwe achtbaan geleverd bij Six Flags Fiesta Texas

Bij Six Flags Fiesta Texas kunnen de werkzaamheden aan de nieuwe achtbaan Wonder Woman Golden Lasso Coaster nu echt van start gaan. De eerste lading onderdelen werd onlangs geleverd.

 

Bij Rocky Mountain Construction gaan de onderdelen van heel wat nieuwe achtbanen de deur uit deze periode. Het bedrijf heeft weer heel mooie projecten te bouwen. Een van die projecten is de Single Rail Coaster Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas.

De eerste onderdelen voor deze achtbaan werden geleverd bij het park en de montage kan spoedig beginnen, zodat de eerste bezoekers in het voorjaar kunnen genieten van deze achtbaan.

 

De nieuwe achtbaan van Six Flags Fiesta Texas, gelegen in San Antonio, zal in het teken komen te staan van de superheldin Wonder Woman. Het unieke aan de achtbaan wordt het feit dat deze niet zal bestaan uit twee rails, zoals bijna alle achtbanen in de wereld werken, maar dat deze een brede track zal krijgen.

Wonder Woman Golden Lasso Coaster zal een 34,4 meter hoge lifthill krijgen met een drop van 30,5 meter. Deze drop wordt er eentje met een hoek van 90 graden zodat de inzittenden loodrecht naar beneden vallen. Tijdens de rit zal er een maximale snelheid van 83,7 km/u behaald worden, terwijl de trein door verschillende overbanked turns zal gaan. De achtbaan zal 3 inversies bevatten, waaronder een 180° stall, wat wil zeggen dat de bezoekers even ondersteboven zullen blijven rijden. Tijdens het achtbaanritje zullen de bezoekers verschillende keren een free floating airtime-effect voelen, waarbij de bezoekers het gevoel krijgen dat ze zweven.

 

 

Een gelijkaardige achtbaan mag Rocky Mountain Construction ook bouwen bij het Amerikaanse park California’s Great America. Dit park opent namelijk volgend jaar de achtbaan RailBlazer.

 

Foto’s: RMC