Djurs Sommerland gaat volgend jaar een nieuwe achtbaan openen

Het Deense pretpark Djurs Sommerland plant volgend jaar opnieuw de bouw van een achtbaan. Dat heeft het pretpark bekend gemaakt aan de hand van een spandoek in het park. Het wordt al de 3de nieuwe achtbaan in 4 jaar tijd. Dit jaar opende Djurs Sommerland nog de grootste familie inverted coaster van Europa.

 

Grote investeringen:

Djurs Sommerland lijkt niet te stoppen. Het pretpark plant voor 2018 namelijk opnieuw een achtbaan. Ook in 2011, 2013, 2015 en 2017 opende er telkens een achtbaan. Naast de geplande  achtbaan wordt er ook nog een carrousel geopend. Dit wordt een ‘Crazy Bus’ van de Italiaanse fabrikant Zamperla.

De attracties zullen de 28ste en 29ste nieuwe attracties worden sinds de achtbaan Piraten werd geopend in 2008. Tijdens deze periode werd er meer dan 65 miljoen euro geïnvesteerd in het park. De bezoekersaantallen zijn gestegen van 487.000 gasten in 2007 naar 801.000 in 2015. Het park hoopt spoedig de 1 miljoen bezoekers per jaar te behalen.

 

De nieuwe attracties:

De nieuwe achtbaan voor 2018 wordt er eentje van de Duitse fabrikant Zierer. Het model wordt een Force-Zero, waarvan er 3 andere in de wereld bestaan. Twee daarvan zijn gevestigd in Europa, het gaat om de Crazy Worm uit het Duitse Schwaben Park en de Orca uit het Spaanse Loro Parque.

De achtbaan zal geschikt zijn voor de volledige familie. De rollercoaster krijgt een lengte van 70 meter en wordt 4 meter hoog. Tijdens het parcours zal er een snelheid van 24 km/u behaald worden. Bezoekers zullen meerdere ritjes aangeboden krijgen.

 

De nieuwe attracties passen in een nieuw Aziatisch themagebied dat draait rond de gloednieuwe achtbaan DrageKongen die begin dit jaar opende als grootste familie inverted coaster van Europa. DrageKongen werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en behaald een snelheid van 85 km/u.

 

 

Bron: Djurs Sommerland, CoasterClub Denmark