Bouwwerken nieuwe achtbaan Walibi Belgium van start gegaan

Het is zover, Walibi Belgium is begonnen met de bouwwerkzaamheden van de nieuwe familieachtbaan die het pretpark volgend jaar zal openen. De nieuwe attractie past in het kader van het 100 miljoen euro kostende investeringsplan, dat Walibi Belgium eerder dit jaar aankondigde.

 

Walibi Belgium zal in de komende vier jaren drie nieuwe achtbanen openen, waardoor het totaal op tien rollercoasters komt. De eerste nieuwe achtbaan zal al in 2018 openen en de werken voor deze achtbaan zijn nu van start gegaan. Walibi is namelijk begonnen met de grondvoorbereidingswerken voor de nieuwe trekpleister. Een groot deel van het terrein werd al vrijgemaakt en klaargestoomd om de werken aan de achtbaan vlot te kunnen laten verlopen.

 

 

De nieuwe achtbaan wordt een zogenaamde Bobsled Coaster van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides, die ook instond voor onder andere Anubis in Plopsaland De Panne en Van Helsing’s Factory in Movie Park Germany. Veel is er over de achtbaan nog niet geweten, maar er kwamen al wel enkele concept-arts naar buiten.

 

Naast de nieuwe achtbaan zijn er ook nog andere projecten op til voor 2018. Zo wordt de Keverbaan in het park verplaatst naar de oude locatie van het reuzenrad, vlakbij de achtbaan de Weerwolf, en zal de rollercoaster een heel nieuwe thema krijgen, carnaval. Daarnaast wordt ook de lifthill van de attractie overdekt.

Voor de waterfanaten wordt Aqualibi uitgebreid met 700m². De uitbreiding zal in het park terug te vinden zijn, waardoor de wandelwegen veranderd dienen te worden en er afscheid genomen moest worden  van de parktrein Music Xpress. De uitbreiding van Aqualibi bevat een groot kindergebied. Verder zal het volledige waterpark een tropisch thema krijgen.

Maar dat is niet alles. De zone rond de Darkride Challenge of Tutankhamon zal volledig aangepakt worden. Hier zal een Tikigebied ontstaan, dat een tropisch sfeertje zal uitstralen. Het oude Amfitheater wordt mee opgenomen in het gebied, net als de nieuwe familieachtbaan.

 

 

 

Foto’s: Gefotografeerd door Bob Van Dyck voor Themeparkfreaks.eu.