Bouw nieuwe achtbaan Six Flags Fiesta Texas volop bezig

In het Amerikaanse park Six Flags Fiesta Texas is de bouw van de nieuwe achtbaan Wonder Woman Golden Lasso Coaster volop bezig. Onlangs werden de eerste onderdelen geleverd en momenteel zijn de funderingswerken aan de gang.

 

Wonder Woman Golden Lasso Coaster wordt momenteel opgebouwd bij Six Flags Fiesta Texas. Deze achtbaan vervangt de waterattractie Power Surge. Momenteel wordt volop gewerkt aan de funderingen voor deze achtbaan, die volgend jaar geopend wordt.

 

De nieuwe achtbaan zal in het teken komen te staan van de superheldin Wonder Woman. Het unieke aan deze nieuwe attractie wordt het feit dat deze niet zal bestaan uit twee rails, zoals bijna alle achtbanen in de wereld werken, maar wel dat deze een brede track zal krijgen.

Wonder Woman Golden Lasso Coaster zal een 34,4 meter hoge lifthill krijgen met een drop van 30,5 meter. Deze drop wordt er eentje met een hoek van 90 graden zodat de inzittenden loodrecht naar beneden vallen. Tijdens de rit zal er een maximale snelheid van 83,7 km/u behaald worden, terwijl de trein door verschillende overbanked turns zal gaan. De achtbaan zal 3 inversies bevatten, waaronder een 180° stall, wat wil zeggen dat de bezoekers even ondersteboven zullen blijven rijden. Tijdens het achtbaanritje zullen de bezoekers verschillende keren een free floating airtime-effect voelen, waarbij de bezoekers het gevoel krijgen dat ze zweven.

 

 

Een gelijkaardige achtbaan mag Rocky Mountain Construction ook bouwen bij het Amerikaanse park California’s Great America. Dit park opent namelijk volgend jaar de achtbaan RailBlazer.

 

Bron en foto’s: Six Flags Fiesta Texas