56 meter hoge vrijevaltoren voor het Zwitserse Conny-Land

Het Zwitserse pretpark Conny-Land zal ook volgend jaar uitpakken met een nieuwe attractie, ditmaal eentje voor de echte thrillseeker. Het park zal namelijk een Shot Drop toren openen van maar liefst 56 meter hoog.

 

Het Zwitserse pretpark Conny-Land zet de laatste jaren volop in op nieuwe attracties. Dit jaar opende het park nog een Laser shooter en de kinderachtbaan Cobralino, alsook de darkride Vogelhochzeit. Voor volgende jaar kunnen de bezoekers uitkijken naar een echte thrillride.

De nieuwe attractie wordt van het type Shot Drop, “Bezoekers worden gekatapulteerd van beneden naar boven door perslucht, daarna is het in vrije val weer naar beneden”, vertelt de directeur van het park, Erich Brandenberger.

Reeds aan het eind van dit jaar moet de fundering voor de nieuwe attractie klaar zijn. Als alles volgens plan gaat, kan ze openen tijdens de paasvakantie van 2018. Conny Land heeft de bouwvergunning al ontvangen, zodat er geen problemen kunnen ontstaan.

Dit type attractie wordt gebouwd door S&S – Sansei Technologie en Huss Park Attractions, het is voorlopig afwachten wie de bouwer effectief zal worden.

 

Een voorbeeld is Space Shot in Walibi Holland, welke gebouwd werd door S&S.

 

 

Bron en foto: Conny-Land, Themeparkcentral