Suzhou Amusement Land opent Tilt Coaster

Het Chinese pretpark Suzhou Amusement Land sluit eind dit jaar de deuren, maar niet voorgoed. Het park gaat namelijk verhuizen naar een nieuwe locatie. Op deze nieuwe locatie zullen meerdere nieuwe attracties komen, waaronder een tilt coaster.

 

Suzhou Amusement Land heeft grote toekomstplannen. Het park verlaat haar huidige locatie om te verhuizen naar een andere plek, waar een compleet nieuw park uit de grond zal gestampt worden. Het park zal overvloedig gethematiseerd worden, maar er zal ook veel oog zijn voor groen met heel veel beplanting.

Het oude park had twee achtbanen, welke mogelijk mee zullen verhuizen. De eerste is Max Speed, een speciale shuttle loop coaster, gebouwd door de Chinese bouwer Beijing Shibaolai Amusement Equipment.

 

 

De andere achtbaan is een SLC-achtbaan, gebouwd door het Nederlandse Vekoma. Deze draagt de niet zo originele naam Suspended Looping Coaster.

 

 

Een nieuwe achtbaan voor het park wordt een tilt coaster, gebouwd door Golden Horse. Het wordt voor dit bedrijf de twee van dit type dat het zal bouwen, maar ook de derde Tilt Coaster ter wereld. De eerste tilt coaster ooit gebouwd was een creatie van Vekoma.

 

 

In totaal zal het park 25 attracties tellen. Er wordt ook gesproken over een gelanceerde achtbaan van een Westerse bouwer, maar daarover is er nog niet veel informatie te vinden. Ook over de mogelijke verhuis van de twee oude achtbanen is nog geen volledige duidelijkheid.

 

Wel is bekend dat er een indoorpark komt in ijsthema en een grote fonteinshow.

 

Bron en foto’s: Suzhou Amusement Land