Six Flags Over Georgia opent in 2018 de hybride achtbaan Twisted Cyclone

[:nl]Six Flags Over Georgia kondigde de komst aan van Twisted Cyclone. Deze hybride achtbaan wordt een combinatie van een houten structuur met stalen track. De achtbaan zal drie inversies krijgen, 10 airtime-momenten, een first drop van 75° en een Gravity Roll van 360°.

 

De Six Flags groep was de eerste die de hybride technologie van Rocky Mountain Construction aankocht. Ondertussen werden al meerdere houten achtbanen in diverse Six Flags-parken omgebouwd. Ditmaal is de houten achtbaan Georgia Cyclone aan de beurt. Deze sloot enkele weken geleden en zal in de komende maanden omgevormd worden tot de hybride achtbaan Twisted Cyclone. De opening staat gepland in de lente van 2018.

 

 

De statistieken van Twisted Cyclone:

  • Een first drop van 75°
  • Een hoogte van 30.5 meter
  • Een lengte van 731.5 meter
  • Een snelheid van 80.5 km/u
  • Treintjes in de vorm van een cabrio uit de jaren zestig

 

 

Bron en foto’s:  Six Flags Over Georgia[:en]Six Flags Over Georgia kondigde de komst aan van Twisted Cyclone. Deze hybride achtbaan wordt een combinatie van een houten structuur met stalen track. De achtbaan zal drie inversies krijgen, 10 airtime-momenten, een first drop van 75° en een Gravity Roll van 360°.

 

De Six Flags groep was de eerste die de hybride technologie van Rocky Mountain Construction aankocht. Ondertussen werden al meerdere houten achtbanen in diverse Six Flags-parken omgebouwd. Ditmaal is de houten achtbaan Georgia Cyclone aan de beurt. Deze sloot enkele weken geleden en zal in de komende maanden omgevormd worden tot de hybride achtbaan Twisted Cyclone. De opening staat gepland in de lente van 2018.

 

 

De statistieken van Twisted Cyclone:

  • Een first drop van 75°
  • Een hoogte van 30.5 meter
  • Een lengte van 731.5 meter
  • Een snelheid van 80.5 km/u
  • Treintjes in de vorm van een cabrio uit de jaren zestig

 

 

Bron en foto’s:  Six Flags Over Georgia[:]